Segítünk, hogy felkészülten vághasson bele családi háza építésébe, felújításába!

háztervek

háztervek

A pokolba vezető út is jószándékkal…

- a példa ezúttal: hőszigetelés több lépcsőben

homlokzati hőszigetelésPanaszos, segítségkérő levelet hozott nemrég a posta.
Egy építkező kért segítséget az építészével folytatott vita rendezéséhez.
Mivel az esetnek több általános tanulsága is van, ezért úgy gondoltam, megírom.
Az egész úgy kezdődött, hogy a levélíró házépítésbe fogott egy Pest megyei településen. Egy jól szigetelt házat képzelt el, de spórolni is szeretett volna, amennyire csak lehet.
Elkészültek a háztervek, az építész a takarékoskodásra is tett egy jónak tűnő javaslatot. Már éppen a terv beadására készültek, amikor nem várt dolog történt…


Egy passzívház, amit a szomszéd pajtájáról mintáztak

- ilyen házakat tartanak korszerűnek szerte a világban (1. rész)

 fenntarthatóság, háztervek, passzívház, családiházBeköszöntött a nyár!
A televíziókban ilyenkor beindul a holtszezon (ismétlések garmadájával), a magazinokban könnyedebb témák tűnnek fel, a nagy hőségben senki sem szereti tornáztatni az agyát.
Arra gondoltam, hogy ez az időszak remek alkalom arra, hogy körbekalandozzunk a világban: milyen házakat tartanak ma szépnek és korszerűnek más országokban - és miért?
Egész biztos, hogy rengeteg ötlet leshető el majd el a bemutatatott otthonokból - hiszen (majd) mindenki ilyen "optikai ötletgyűjtéssel" kezdi a háztervek összeállítását (még mielőtt építészhez menne).
Jó szórakozást tehát és hasznos olvasgatást.
Ma, a sorozat első részében Alsó-Bajorországba látogatunk.

 

Hogyan használja Az építő közösséget? (2. rész)

- útban az ideális háztervek felé

Az építő közösség, építész, házépítés, házfelújítás, háztervek, TervcaféAki legalább egyszer átfutotta az Építem a házam könyvsorozatot (kivált az építkezés előkészítéséről szóló I. részét), már kellően átfogó képpel rendelkezik a házépítés, házfelújítás egészéről, és azt is tudja, hogyan, mi mindenre figyelve fogalmazza meg viszonylag pontosan elképzeléseit, elvárásait jövendő otthonával szemben.
Ideje megkeresni az „ideális építészt”, és vele közösen elkészíteni az „ideális házterveket”.
Mit tud ebben segíteni Az építő közösség?


 

Hogyan használja Az építő közösséget? (1. rész)

- és hogyan takarítson meg súlyos százezreket, netán milliókat?!

családi ház építés, felújítás, Az építő közösség, háztervek, házépítés, házfelújításA múlt év végén egy tréningen vettem részt, ahol az egyik feladat az volt, hogy fogalmazzam meg egyetlen mondatban, mivel is foglalkozok.
Sok-sok átírás, rövidítés és javítás után a végső verzió valahogy így néz ki: Bodnár György vagyok, házépítőknek és felújítóknak segítek abban, hogy felkészülten, a lehető legjobb ár-érték aránnyal építkezhessenek és ehhez megbízható szakembereket találjanak.
Hogy tetszik?
Így, az év elején talán éppen időszerű kicsit részletesebben is kifejteni, hogy mit is jelenthet ez a segítség – akár az Ön számára is.
 

A Férj, a Feleség és a Lakberendező

- avagy: néhány gondolat a háromszögről, amiről nem beszélünk….

lakásfelújításÚgy tűnik, jó döntés volt, amikor a Tervcafékra már lakberendező szakembert is meghívtunk, mert - tapasztalataink szerint - egyre többen ismerik fel, hogy már a háztervek készítésébe érdemes bevonni egy belsőépítészt és/vagy egy lakberendezőt. 
Az egyik Tervcafén mesélte egy építkezőként jelen levő belsőépítész hölgy, hogy őt általában akkor hívják, amikor már kész a ház. És bizony szomorú tapasztalata, hogy ezen házak 60%-át(!) már csak kompromisszumok árán lehet berendezni. (Távol az ideálistól.)
Ajánlom tehát mindenki figyelmébe ezt a blogbejegyzést (is), ami egy más megvilágításból mutatja a Megrendelő és a  Lakberendező kapcsolatát. Mondhatnám azt is: amiről a tévés magazonok nem beszélnek! (Ja, Krisztával, a blog szerzőjével rendszeresen lehet találkozni a Tervcafékon is! :-) )

Nagyra törő tervek és tervezett meglepetések az őszi Tervcafékon

- rövid ismertetés arról, miben és hogyan szeretnénk ősszel segíteni a házépítést, házfelújítást tervezők munkáját

TervcaféEddig már több mint 200 építkezőnek segítettünk a Tervcafék két és fél éves fennállása alatt. (Legalábbis reményeink szerint :-D) (Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért nem él mindenki ezzel az egyedülálló, díjmentes lehetőséggel?!)
Mivel közeledik a nyári szünet utáni indulás, itt az ideje, hogy meséljek arról, milyen újdonságokkal készülünk az őszi szezonban.
A cél változatlan: segíteni abban, hogy minél tökéletesebb háztervekkel kezdődjön az építkezés kivitelezési szakasza!

Jobb későn, mint soha - de azért a legjobb előbb!

- Tehát hogyan is kezdjünk neki a házépítésnek, házfelújításnak?

A legtöbben bőszen böngészni kezdik az Internetet, amikor a családban megszületik az elhatározás, hogy fel kellene újítani a családi házat, netalán egy új ház építésébe kellene belefogni. Ilyenkor jobban odafigyelünk minden építésről, építőanyagokról szóló hírre, reklámra. Ha lehetséges, kifaggatjuk rokonainkat, barátainkat, munkatársainkat, akik mostanában építkeztek valamilyen formában. És persze elkezdjük begyűjteni a különböző cégek milliónyi prospektusát. (A „régi generáció” még mindig sokkal jobban szeret papír alapon olvasni, mint a számítógép képernyőjén. Én is.)
De biztos, hogy ez a legcélravezetőbb módszer?
Az élet egy más területéről vett saját tapasztalataim segítségével szeretném megmutatni, mi is a baj az előbb felsoroltakkal.

Hogyan tervezzünk tökéletes gyerekszobát?

 - hogy szemünk fényei minél jobban érezzék magukat!

Amikor otthont tervezünk, akkor nem csak saját életterünkről gondolkodunk, hanem gyermekeinknek is szeretnénk a tökéletes kuckót megálmodni. Milliónyi kérdés merülhet fel bennünk: Hol legyen a gyerekszoba? Mekkora legyen? Együtt legyenek a testvérek, vagy külön? Milyen bútort válasszunk? Hány évre tervezzük meg?
Több megoldás is jó lehet, de van néhány szempont, amit mindenképpen érdemes végiggondolni, mielőtt fentiekről véglegesen döntünk. Lássuk, mire érdemes figyelni!

 

Nem lehet elég korán kezdeni...

- avagy mire is jó a lakberendező?

Amikor arról volt szó, megírom az első blog bejegyzésemet Az Építő Közösség számára felmerült, hogy milyen klassz lenne, ha kezdésként mindjárt egy „ütős” enteriőrfotót mutatnék be és veséznék ki alaposan…

…aztán eszembe jutott, hogy kezdésként hasznosabb volna arról írni, hogy miért célszerű a lakberendező bevonása már a tervezési folyamat során, illetve miért nem luxus-, hanem megtérülő befektetés - lakberendezővel dolgoz(tat)ni, valamint, hogy hogyan is dolgozik egy lakberendező – dióhéjban.

 

 

 

Figyelem, itt a főszezon!

 - temérdek lehetőség, ami télen is az építkezők előtt áll!

A telet hagyományosan a házépítések és házfelújítások holt szezonjának tartják. Aki olvasta az Építem a házam könyvsorozatot tudja, hogy ilyenkor valóban nem lehet dolgozni a legtöbb vegyi anyaggal, habarccsal, vakolattal, nem lehet a kültérben ragasztani, és nem lehet betonozni. (Tetőt sem túl célszerű csúszós mínuszokban építeni…)
A hideg nappalok és a hosszú téli esték azonban rengeteg lehetőséget (és feladatot) is tartogatnak az építkezők számára (a pajzán gondolatoktól eltekintve is).
Itt az ideje, hogy számba vegyük őket!

Legyen az Építő közösség tagja!

Csatlakozzon minél hamarabb AZ ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉGHEZ, ahol:

  • bármikor kérdezhet szakemberektől, szakértőktől építkezéssel, felújítással kapcsolatban
  • tanácsokat, tippeket kaphat építkezéshez, felújításhoz
  • összefoghat más építőkkel felújítókkal
  • a legnagyobb gyártóktól, forgalmozóktól kiemelkedő kedvezményeket kaphat
  • a közösség tagjai kapcsolatokat kereshetnek, építhetnek ki egymással!

+ még egy érv a csatlakozásra:

  • ha csatlakozik AZ ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉGHEZ, akkor megkapja az Építem a házam című könyv 2 fejezetét, mely rengeteg hasznos információt tartalmaz építkezés vagy felújítás előtt állók számára. A letölthető rész tartalmazza a könyv tartalomjegyzékét, bevezetőjét, és első fejezetét, amelyből többek között megtudhatja, hogy egyáltalán érdemes-e családi házat építenie!

Várjuk AZ ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉGBE! Ide kattintson!