Hogyan lehet már élete első háza álmai otthona?

fejlec-terv1

Végre minden tudás és információ egy helyen, amire egy házépítőnek szüksége lehet (ha nem akar egy csomó pénzt feleslegesen kidobni az ablakon)

Tudnivalók, tippek és trükkök kiapadhatatlan forrása, ami segít Önnek abban, hogy már elsőre álmai házát építse meg (és minden olyan „szakembernek” elveszi a kedvét, aki be akarja csapni Önt)

„Az első házat az ellenségünknek építjük,
a másodikat a barátunknak,
a harmadikat magunknak.”

Ugye Ön is hallotta már ezt a tipikusan magyar mondást?
Talán jót is nevetetett rajta, de most, hogy Ön is házépítés, házfelújítás előtt áll, már sokat nem adna azért, hogy rögtön az első háza is álmai otthona lehessen.

A jó hír az, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen! (Bár nem is könnyű feladat…)
„Mindössze” arra van szükség, hogy Ön valóban felkészülten vágjon bele az építkezésbe.

Mi kell ahhoz, hogy Önből felkészült építkező legyen?

 • Pontosan meg kell tudnia fogalmaznia az igényeit. Tisztában kell lennie azzal, hogy mit várhat el jövendő otthonától a XXI. század elején, és mit az azt létrehozó szakemberektől.
 • Át kell látnia a házépítés, házfelújítás folyamatát. Tudnia kell, hogy mi az, amiben Önnek kell meghoznia a döntést és mi az, amiről hagynia kell a szakembereket dönteni. Látnia kell, hogy egy modern házon gyakorlatilag minden mindennel összefügg, egyetlen döntés legalább két-három másik területre gyakorol lényeges befolyást.
 • Olyan alaptudással kell rendelkeznie, ami lehetővé teszi, hogy eligazodjon a temérdek, Önt érő információ között és szót tudjon érteni az építési szakemberekkel. Meg kell érteni-e, hogy miről beszélnek ők, mire akarják Önt rábeszélni, és el kell tudnia magyarázni, hogy Ön mit vár el tőlük.
 • Valamiképpen egy nyelvet kell beszélniük.
 • Olyan alaptudással kell rendelkeznie, ami lehetővé teszi, hogy jó szakembereket válasszon maga mellé partnernek, és ami alapján képes lesz hosszú távon, egy ház élettartamában gondolkodva meghozni több tízezer, sőt inkább több százezer forint súlyú döntéseket.

De hiszen ott az Internet! Hol itt a nehézség?

A felkészültséghez tudás ma már szinte mindenki számára hozzáférhető az Interneten, a különböző fórumokban, a temérdek termékkatalógusban.
Mi okozhat mégis nehézséget?

– Az információk hihetetlen mennyisége.
Egy modern ház temérdek alkotóelemből áll , és ma már minden anyagból, minden szerkezetből irdatlan nagy a választék. Ha azért kezd el kutatni a neten, hogy megtudja, A vagy B megoldást válassza-e, rövid idő múlva még tanácstalanabb lesz, mert azzal szembesül, hogy ezen kívül még C,D, E, F megoldás is létezik – és egyik jobb, mint a másik.
Ez a kutatás nagyon sok tanulsággal szolgálhat, de rengeteg időbe telik.

– Az információk rendezetlensége.
Önnek nem aprólékos részinformációkra van szüksége (hiszen úgysem gondolhatja senki, hogy néhány műszaki katalógus áttanulmányozásával mérnöki tudásra fog szert tenni), hanem a lényegre, az összefüggésekre, az ok-okozati összefüggések megértésére. Olyan tudásra, ami alapján világossá válik, hogy mire miért kell odafigyelni egy építkezésen.

– Az információk ellenőrizetlensége.
Talán nem meglepő, hogy mindenki a saját portékáját dicséri.
Sajnos ma Magyarországon nem kevés valótlan információ kering következmények nélkül a neten és különböző prospektusokban, de még ha egy cég nem is állít valótlant, jó esély van arra, hogy csak az igazság egy, számára kedvező szeletét mutatja be látványosan.
Másik veszélyt a jószándékú féligazságok jelentik. Szakemberek véleménye szerint a fórumokon elhangzó jótanácsok közel fele erősen megkérdőjelezhető.

Nem kell többet keresgélnie!
Összeszedtünk minden fontos tudnivalót, amire egy házépítőnek, házfelújítónak szüksége lehet.
Közérthető, olvasmányos formában megfogalmaztuk és rengereg színes képpel és ábrával tettük még könnyebben befogadhatóvá a temérdek információt.
Végül a legjobb szakemberekkel hitelesítettük a leírtakat.
Az eredmény egy kiadvány, ami igazán egyedülállónak és hiánypótlónak számjt a magyar piacon!
Minden adott, hogy Ön felkészülten vágjon bele első családi háza építkezésébe!

„Néhány évvel ezelőtt magam is építkeztem. Bár akkor már hosszú évek óta az egyik legnagyobb építőanyag-gyártó cég vezetőjeként dolgoztam, de mivel végzettségem szerint nem vagyok építész, így egy olyan kiadványt kerestem a könyvesboltok polcain, amelynek segítségével felkészülhetek erre a nagy projektre. Egy olyan könyvet, amelynek segítségével át tudom látni a teljes építési folyamatot, megértem az építési szakemberek által lépten-nyomon használt fogalmak, szakkifejezések valódi (nem reklámízű) tartalmát, és ezáltal képes leszek racionálisabb, felelősségteljesebb – egy szóval JOBB – döntéseket hozni. Egy olyan kiadványt kerestem, ami közérthetően, hihetően, és lehetőleg elfogulatlanul mutatja be a termék és termék, technológia és technológia közötti különbségeket.
Nem találtam ilyen könyvet. Elhatároztam, hogy megírom!”

Bodnár György, az Építem a házam könyvsorozat egyik szerzője, a Wienerberger zRt. egykori kereskedelmi igazgatója.

Az Építem a házam könyvsorozat azért jött létre, hogy a lehető legkisebb időráfordítással segítsen Önnek felkészült építkezővé válni, aki otthonosan mozog a házépítés és házfelújítás világában, megfontolt és megalapozott döntéseket hoz és megtalálja az ideális, legjobb ár-érték arányú megoldásokat.
Aki a család valódi igényei alapján dönt, nem (csak) a reklámok és a szomszédok jótanácsai alapján.

paros-konyv-niksz-gy

Az Építem a házam könyvsorozat az első gondolat megszületésétől kezdve, az építkezés előkészítésén, a tervek készítésén át, egészen a kivitelezésig segítséget ad és ellátja Önt a legfontosabb tudnivalókkal.
A már megjelent első két kötetből

 • megtudhatja, mi mindent kell eldönteni, átgondolni, elvégezni és megtanulni, még mielőtt megkezdődne a házépítés kivitelezési szakasza;
 • gyakorlati tanácsokhoz jut arról, hogyan válassza ki az Önnek legmegfelelőbb szakembereket;
 • megismerkedhet minden olyan szakkifejezés, műszaki paraméter valódi jelentésével, amivel lépten-nyomon találkozhat prospektusokban és a szakemberekkel folytatott beszélgetésekben, és azzal is tisztában lesz, hogy mi ezek jelentősége az Ön számára;
 • minden szükséges tudáshoz hozzájut, hogy eldönthesse, milyen energiafogyasztású házat szeretne magának. Pontosan tudni fogja, mi a különbség az alacsony energiafogyasztású ház, a passzívház és az aktívház között;
 • át tudja tekinteni a vízszigetelő anyagok, a hőszigetelő anyagok és a ma hozzáférhető  falazási technológiák széles választékát és azt is látni fogja, hogy mi a különbség ezek között, mi alapján tud választani közöttük.
 • megtudhatja, hogy mik a házépítés legkritikusabb pontjai, amelyek megfelelő kivitelezésére különösen oda kell figyelnie;
 • konkrét tippeket kap arról, hogy „milyen ruhába öltöztesse” a házát, azaz megfontoltan választhatja ki, milyen homlokzatot szeretne;
 • a szakemberek örömmel fognak Önnel együtt dolgozni, mert egyenrangú félként fog tudni kommunikálni velük.

„A könyv tiszta, logikus szerkezete, a szakmaiságot nem nélkülöző, de közérthető nyelvezete, az olvasmányos felépítés hamar magával ragadott, és az első napokban nehéz volt letenni, mindent tudni akartunk egyszerre. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint hogy akkoriban egy, a Börzsönyön átívelő kemény biciklitúrán – méretéből adódóan nem éppen szokványos túra-kellékként – a könyv is velünk volt bepréselve a bicikli csomagtartóján, és a nyakunkba zúduló esőzések elől menedékbe húzódva, vigaszként a ház tervezgetésével tudtuk tölteni az időt.”
Dr. Badacsonyi Tamás, Budapest

Nem e-könyv! Valódi, kézbe fogható könyv, elegáns, tartós kivitelben, rengeteg, a megértést segítő színes fotóval és ábrával!
Bármikor leemelhető a könyvespolcról – újra és újra!

Az Építem a házam könyvsorozat kötetei exkluzív, A4-es formátumban kerülnek Önhöz, kemény borítóval.
Az I. kötet 224 színes oldalon, 171 ábrával és táblázattal mutatja be az építkezés előkészítését, a II. kötet 256 oldalon, 429 színes fotóval és 26 táblázattal segít abban, hogy Ön már első építkezésén is teljesen átlássa a házépítés talán legfontosabb folyamatait, az alapozást és a falak építését.
(A könyvsorozat III. kötetének megjelenése 2013. Karácsonyára várható.)

Ehhez hasonló segítséget semmilyen más forrásból nem kap ma Magyarországon.
Ne késlekedjen, rendelje meg még ma, hogy már néhány napon belül hozzájusson a házépítését, házfelújítását megkönnyítő tudáshoz!

Ne feledje, hogy akár a könyv egyetlen ábrájából kinyert tudás, felismerés a könyv árának többszörösét takaríthatja meg Önnek az építkezés során!

Kell nekem egy ilyen könyv!

epitem-a-hazam-I-kotet-nyitva-1- niksz-gy

 

Mi mindenről olvashat az Építem a házam I. és II. kötetében?

I. kötet (Az előkészítés)

 1. Hogyan döntheti el, hogy Önnek valóban egy családi házra van-e szüksége? Mik a valódi különbségek az egyes lakhatási formák között? Kiknek való a családi ház és kiknek nem? (Előnyök és hátrányok, amik nem nyilvánvalóak.)
 2. Milyen az ideális telek és mit kell tudni a telekvásárlásról (házhoz a telket vagy telekhez a házat?)
 3. Mi a lényegi különbség az egyes tervtípusok között? Mi az engedélyes terv és mi a kiviteli terv?
 4. Hogyan válasszunk tervezőt? Hogyan tervezzünk olyan házat, ami hosszútávon ki fogja szolgálni a családunkat?
 5. Hogyan készítsünk reális költségvetést? Milyen kiadásokkal számoljunk az építkezés során és milyen ütemezésben? Mi az, amit ha tudtak volna a bankkölcsönökről a hitelfelvevők, akkor most nem lenne annyi nehéz helyzetbe került család?
 6. Mit is jelent az energiatudatos építkezés a gyakorlatban?  Milyen elvárásokat támasszunk energiafogyasztás szempontjából a házunkkal szemben, hogy az 2020 után is megtartsa az értékét?
 7. Mi is valójában az a bizonyos sokat emlegetett passzívház?
 8. Hogyan válasszunk kivitelezőt és hogyan építőanyag-kereskedőt? Mik a kiválasztási folyamat buktatói? Magunk szervezzük az építkezést vagy adjuk ki egy fővállalkozónak?
 9. Amit szinte sehol sem talál meg: mindazon szakkifejezések, műszaki jellemzők olvasmányos, közérthető leírása, amikkel lépten-nyomon találkozhat a termékkatalógusokban, a honlapokon és a szakemberekkel folytatott beszélgetésekben (de amik valódi tartalmával sokszor a szakemberek sincsenek tisztában…)

II. kötet (Állnak a falak!)

 1. Milyen háznak milyen alap dukál? Sávalap vagy lemezalap? Miben különbözik egy passzívház alapja egy hagyományos házétól?
 2. Mi az az épületszerkezet, amit a leggyakrabban rontanak el és hogyan lehet megelőzni ezeket a hibákat? Minden, amit a vízszigetelésekről tudni érdemes.
 3. Érdemes-e pincét építeni vagy inkább nem? Milyen szempontokat célszerű figyelembe venni a döntésnél?
 4. Miért akkora slágertéma napjainkban a hőszigetelés és hogyan igazodjunk el az ezerféle hőszigetelő anyag között?Hová milyen hőszigetelés illik? Hány centis legyen a szigetelés?
 5. Mi mindenből épülhet ma már egy falazat a téglán kívül? Hogyan igazodjunk el az információk tengerében, amikor mindenki azt állítja, hogy az ő falazati megoldása az ideális? Mi mindenre kell odafigyelni akkor, amikor a falazás zajlik egy építkezésen?
 6. Milyen burkolatot kapjon a házunk kívülről? Mik az egyes megoldások előnyei és hátrányai? Mi a lényegi különbség az egyes vakolatfajták között? Hogyan kerüljük el, hogy már néhány év múlva repedések és foltok csúfítsák el házunkat?

És ez még nem minden! Nem csak tudást adunk Önnek, hanem további segítséget is abban, hogy már első háza is álmai otthona lehessen!

 • A könyv megvásárlásával automatikusan tagjává válik Az építő közösségnek, amit három évvel ezelőtt azért hoztunk létre, hogy az első gondolat megszületésétől kezdve, a tervezésen és a kivitelezésen át, egészen a ház fenntartásáig segítsünk Önnek.
 • Rendszeresen megküldjük Önnek Az építő közösség blogbejegyzéseit, amik hasznos információkkal, gondolatébresztő jótanácsokkal segítik a családi házat építők, felújítók vagy már az elkészült épületben lakók életét.
 • Követhet bennünket a Facebookon is, ahol naponta többször találkozhat hol hasznos, hol vidám, hol elgondolkodtató bejegyzéseinkkel, képeinkkel.
 • A házépítés, házfelújítás előkészületi időszakában nyújt hatalmas segítséget a havi rendszerességű Tervcafé. Egy díjmentes rendezvény, ahol egy kellemes beszélgetés keretében tökéletesítheti terveit, elképzeléseit jónevű építész, gépész, kivitelező és lakberendező szakemberek társaságában.
  Ezen az egyedülálló rendezvényen már közel 300 építkezőnek tudtunk érdemi segítséget nyújtani!
 • Szeretnénk érdemi segítséget nyújtani a szakember-választás nehéz folyamatában is, hogy Önnek ne több tízezer potenciális szakember közül kelljen választania. Bár ezt a szolgáltatást nagy odafigyeléssel csak lassan szeretnénk kiépíteni, de szűk körben már ma is tudunk élni a szakember-ajánlás lehetőségével.

Ha most rendeli meg az Építem a házam I. és II. kötetét, akkor amellett hogy jelentős kedvezményt kap a könyvek árából, 15% kedvezményre lesz jogosult a 2013. Karácsonyára tervezett III. kötet vásárlásakor!

100% elégedettségi garancia – csak nyerhet!

Szeretnénk minimálisra csökkenteni az Ön kockázatát!
Ha mégsem lenne elégedett könyvünkkel, ha úgy érezné, hogy semmilyen segítséget nem jelentett az Ön számára a házépítésénél, akkor küldje vissza egyszerűen nekünk a könyvet és mi visszatérítjük Önnek a könyv teljes árát!

Ne habozzon, rendelje meg még ma az Építem a házat könyvsorozatot, hogy már első házának építésének is felkészültebben láthasson neki, mint a magyar építkezők hatalmas többsége!

Megrendelem!

„Igazi hiánypótló könyv, mely a teljes építési folyamatot átfogóan, szemléletesen, szakértői, mégis közérthető módon mutatja be .Nincs telezsúfolva szakszavakkal, melyek elveszik a kedvünket az olvasástól, hanem olvasmányos-szakértői stílusban szinte letehetetlenné válik.
Rengeteg okos gondolat, apró „titkok” felfedése a minőséggel, a takarékossággal, a szemléletmóddal kapcsolatban. Nagyon hasznos könyv, már nagyon várom a következő kötetét!”
Kovács Attila, Szeged

epitem-a-hazam-II-kotet-nyitva-1- niksz-gy

Rendelje meg az Építem a házam könyvsorozatot, a családiház-építők közérthető kisenciklopédiáját!
(A két kötet együttes rendelése esetén jelentős kedvezmény!)