Segítség házfelújítóknak

Házfelújítást tervez? Vagy már benne is jár az előkészületekben?

Gratulálunk!

A mai bizonytalan pénzügyi környezetben az egyik legjobb befektetésnek tűnik a házfelújítás, akár még azt is lehetne mondani, hogy a legjobb nyugdíj-előtakarékosságnak!

Egy átgondolt, jól sikerült felújítás után ráadásul nem csak a rezsiköltségeinket, az államtól, a szolgáltatóktól való függőségünket csökkenthetjük, hanem még komfortosabbá, még élhetőbbé, még inkább aktuális élethelyzetünkhöz igazítottá tehetjük otthonunkat.

Nem véletlenül hangsúlyoztuk azonban az imént az átgondoltságot.

Egy átfogó házfelújítás talán még nagyobb kihívás, még összetettebb feladat, mint egy új építés!

Nem csak az új technológiákhoz kell érteni, hanem a régiekhez, a már beépítettekhez is.

  • A valódi(!) kiinduló állapot sokszor nem is látható.
  • Nehéz eldönteni, hogy a sok teendő közül melyiket is vegyük előre – egyáltalán mihez nyúljunk hozzá.
  • Viszont: az új építéssel ellentétben itt lehetőség van az elképzelt teendők lépcsőzetes megvalósítására. (Ebben csak az a csapda, hogy a korábbi munkáknál mindig figyelemmel kell lenni már a tervezett későbbiekre is!)

Építkezni a világon sehol nem könnyű – Magyarországon pedig végképp nem az.

Mi okozza a nehézségeket?

  • A tapasztalat hiánya. Bár a mondás szerint nálunk a focihoz és az építkezéshez mindenki ért, az igencsak siralmas állapotban levő magyar lakásállomány nem ezt igazolja. A legtöbb építkező az építkezés végére már rengeteg tapasztalattal bír – de ekkorra már rég késő…
  • A mai házak bonyolultsága. Egy modern házzal egyformán szempont a szépség, a praktikum, és a téli-nyári energiahatékonyság. Ebből következően egy ilyen házban minden mindennel összefügg – ennek átlátása a még a szakemberek számára is sem egyszerű.
  • Az óriási választék. Mind termékek, mind műszaki megoldások tekintetében döbbenetes mennyiségű információ zúdul az építkezők fejére, melyek rendszerezése, értékelése hatalmas kihívás. (És rengeteg idő, energia.) Az Internet különösen veszélyes rejtett csapda…
  • A tét nagysága. Egy házépítésnél, házfelújításnál egyetlen rossz döntéssel súlyos százezreket lehet elbukni, feleslegesen kidobni az ablakon. A legtöbb esetben ráadásul nem csak pénzt veszítünk fölöslegesen, de még oda nem illő műszaki megoldást is építünk be a házba…
  • Egy támogató rendszer hiánya. A legtöbb európai országban jól kiépült rendszer védi az építkezők érdekeit, amely szinte megakadályozza, hogy valaki rossz, pazarló, korszerűtlen házat építsen. (Működő kamarai és ipartestületi rendszer a kontárok kiszűrésére, mindenre kiterjedő előírások és ajánlások, melyeket be is tartatnak, vitás esetekre gyors és hatékony jogsegély.) Idehaza ma még minden építkezőnek magának kell megvédenie a saját érdekét.

Az építő közösséget azért hoztuk létre 2010-ben, hogy segítsünk a házépítőknek és házfelújítóknak a fenti nehézségek leküzdésében!

Segítsünk felkészülten belevágni az építkezésbe, segítsünk felelős döntéseket hozni, és segítünk az esetleges elakadásoknál.

A házfelújítás minden fázisához kínálunk segítséget, de ha már az építkezés elején az Építkezők Fekete öves mester csomagját választja, akkor az egész folyamathoz segítséget kaphat tőlünk az első gondolat megszületésétől kezdve, az optimális tervek elkészítésén át egészen a kivitelezésig. (Sőt, később majd a ház fenntartásához is!)

Folyamatosan bővülő szolgáltatásainkat az alábbi ábrán tekintheti át!

Előkészületek
Tervezés
Kivitelezés
Bővebb információ
A felkészült házfelújító 5+1 titka
Letöltés ikon

Töltse le ingyen!

arrow-down

Fekete öves mester csomag
Bővebb információ
Személyes konzultáció

arrow-down

arrow-down

Bővebb információ
Segítség az állapotfelmérést végző szakember kiválasztásában

arrow-down

arrow-down

Bővebb információ
Segítség a kivitelező-választásban

arrow-down

Bővebb információ
Legyen VIP-ügyfél Magyarország vezető építőanyag-gyártó cégeinél!

round-arrow

Bővebb információ
Építkezők
Fekete öves mester csomagja

Teljes körű segítség a házfelújítás egész folyamatához!
Info ikon

Tudjon meg többet!

Ha most még nem tud dönteni, de szeretne folyamatosan információkat kapni a házépítőket, házfelújítókat érintő hírekről, lehetőségekről, jogszabály-változásokról, vagy csak egyszerűen a házzal, az építkezéssel kapcsolatos érdekességekről, akkor legyen Az építő közösség tagja minden kötelezettségtől mentesen, valamint kövesse folyamatosan Facebook-oldalunkat! (https://www.facebook.com/epitokozosseg/)

Bővebb információ
Az építő közösség

Legyen Az építő közösség tagja
minden kötelezettség nélkül!
Feliratkozás ikon

Feliratkozom!