Tervcafé szakértők

A kapcsolatfelvételhez szükséges információkért kattintson a lap alján található Kapcsolatfelvétel gombra! Minden szükséges információt "postafordultával" megküldünk az Ön által megadott email-címre. Nem kell aggódnia, megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk tovább. (A kiválasztott szakembernek sem.)

Gulyás István

Helyszín:
/

Szakterület:

Gulyás István építészmérnök, épület-energiahatékonysági szakértő több vállalkozást is irányít vezetőként. Építészmérnöki tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Pécsi Tudományegyetem Építészmérnöki karán végezte.
Tapasztalatait az egyik legjelentősebb építőipari vállalatánál, a Saint-Gobain-nál szerezte, ahol a magyar Weber divíziónál a szamárlétrát végigjárva végül kereskedelmi igazgatóként dolgozott. Az építési folyamat minden szegmensében szerzett tapasztalatokat (segédmunkás, kőműves, építésvezető, építőanyag kereskedő, műszaki előkészítő, gyártó területi képviselő, projekt manager, projektigazgató) megismerve az egyes szereplők igényeit és problémáit.
2009-2013 között elsősorban paneldokiként ismerhették, mert az iparosított technológiájú épületek energiahatékonyságával foglalkozott, mely során, rövid idő alatt a hazai piac elismert szereplője lett. 2012-ben a Zöldotthon Szerviz Szolgáltatással elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. 2014-ben néhány szakmabarát segítségével létrehozta az Energia Mérnöki Nonprofit Zrt. társaságot. Vállalkozóként több száz épület energiahatékonysági felújításban vállalt részt. „Zöldotthon” névvel kidolgozott módszertant a családi házak gyors és egyszerű felmérésére, a felújítási igények meghatározására.
2014-ben a rengeteg szakmai tapasztalatát összefoglalva elkészített egy hiánypótló kiadványt a magánembereknek, hogy könnyebben, és tudatosabban és költséghatékonyabban tudjanak energiahatékony felújításokba kezdeni. (Zöldötthont Mindenkinek? Zöldotthont Mindenkinek! című könyv)

Közben 2016-2019 tavaszáig vezetett az ország első Energiahatékonysági irodáját Zuglóban, a ZETI-t, azaz a Zuglói Energiahatékonysági és Tanácsadó Irodát, ahol közel 800 személyes tanácsadást folytatott le a zuglói lakosság részére. 2017-ben kitalálta és partnerei és ügyfelei segítségével megalapította a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületét, melynek elnökeként az első olyan szervezetet irányítja, fejleszti, amely összefogja és segíti a magyarországi 2,7 millió családi ház tulajdonost, elsősorban az energiahatékonysági folyamatok megvalósításában, a szemléletformálásban. A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete (Mcste) egy teljesen új, innovatív, érdekképviseleti szervezet, mely Kelet-közép Európában egyedülálló módon alulról szerveződő módon épül fel.
Szakmai munkássága keretében lefektette a panel épületek külső hőszigetelésének átfogó projekt menedzsmentjének alapjait, majd kidolgozta ennek gyakorlati megvalósítási rendszerét, tagja volt a Magyar Szabványügyi Testületnek, aktívan részt vett Magyar Építőanyagipari Szövetség Komplex Épületenergetikai és Klímavédelmi program kialakításában, 2010 évben a KIVÉT – Kiváló Építési Termék Védjegytanúsító szervezet és a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ védjegytanusító szervezet felkérésére auditorként is segítette a szervezetek munkáját. A Tűzvédelmi Szövetség tagjaként, valamint szakmai konferenciák előadójaként, valamint a médiában szakértőként aktívan részt vesz az energiahatékonyság népszerűsítésében, a szemlélet formálásában és megváltoztatásában.

    Kérjük adja meg nevét és az e-mail címét, és elküldjük a szakértő elérhetőségeit.

    Adatkezelési tájékoztató