Tervcafé szakértők

A kapcsolatfelvételhez szükséges információkért kattintson a lap alján található Kapcsolatfelvétel gombra! Minden szükséges információt "postafordultával" megküldünk az Ön által megadott email-címre. Nem kell aggódnia, megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk tovább. (A kiválasztott szakembernek sem.)

Kardos-Kunszt Ferenc

Helyszín:

Szakterület:

A Kardos Labor Kft. tulajdonosa és műszaki vezetője. Az Energiakulcs® védjeggyel rendelkező épületgépészeti rendszer konstruktőre. Ez a rendszer több minősített passzívház és alacsony energiás épület hőellátását biztosítja.

Legfontosabb szakterületei:  energiahatékony építés, hővisszanyerős szellőztetés, hőszivattyúzás.

Kardos-Kunszt Ferenc nem épületgépész vonalon kezdte pályáját. Első végzettsége híradásipari technikum volt, melynek birtokában TV és videó berendezéseket javított. Később autodidakta módon mikrohullámú műholdas fejkonverterek javítását, modifikációját végezte. 2000 és 2004 közt az Antenna Hungária 160 000 darabos AM mikró set-top-box állományának műszaki hátterét biztosította 30 fős apparátussal.
2004-től a megújuló energiák felé fordult az érdeklődése, a vákuumcsöves napkollektorok volt az első csapásirány, ezen a területen kidolgozott egy saját fejlesztésű Drain-back technológiát, a magas hőmérsékletű üzemeltetés biztonságossá tételére, melyet a mai napig sok épületgépész használ.
2005-ben egy hűtéstechnikai szakképzés után a hőszivattyús szakterület került még a tevékenységi körbe, ezen belül elsősorban a geotermikus hőszivattyúzás.
A korábbi tevékenységben megszokott műszeres méréstechnika az épületgépészetben is megmaradt, a legnagyobb cégekével azonos műszerpark segítette a problémás rendszerek hibadiagnosztikáját. Egy tízéves periódusban az ország minden pontjáról voltak meghívások hőszivattyús rendszerek hibafeltárására.
Az alacsonyenergiás épületgépészetben egy saját fejlesztésű, Energiakulcs® védjeggyel bejegyzett hidraulikus egység és PLC-s vezérlés gyártása és telepítése a jelenlegi fő tevékenység. Ez a gépészeti megoldás 10 évvel megelőzte a 2020-as uniós irányelveket az energia önellátás területén: https://www.energiakulcs.hu/

Cége, a Kardos Labor Kft. 2018 nyarán lesz 27 éves.

Korábbi társadalmi tisztségei:
Magyar Hőszivattyús Szövetség etikai bizottsági tag
Magyar Megújuló Energia Szövetség vezetőségi tag
Passzívház Építők Országos Szövetsége alapító tag

    Kérjük adja meg nevét és az e-mail címét, és elküldjük a szakértő elérhetőségeit.

    Adatkezelési tájékoztató