Tervcafé szakértők

A kapcsolatfelvételhez szükséges információkért kattintson a lap alján található Kapcsolatfelvétel gombra! Minden szükséges információt "postafordultával" megküldünk az Ön által megadott email-címre. Nem kell aggódnia, megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk tovább. (A kiválasztott szakembernek sem.)

Prágai Zita

Helyszín:

Szakterület:

Prágai Zita vagyok a SIPEurope magyarországi kirendeltségnek vezetője.

Annak idején még saját célú beruházás kapcsán kerestünk fel olyan vállalkozásokat, melyek modern és gyors megoldásokat kínálnak a lakhatási megoldásukat keresők számára. Már akkor érdekesnek találtuk az elérhető újító technológiákat miközben egyre inkább más fejjel kezdtünk gondolni álmunk megvalósításának lehetőségeire. Hamarosan egyértelművé vált, hogy a kiváló minőségen, gyorsaságon, vagy a modern megoldásokon, ezalatt értsd itt az előírt energetikai követelményeket önmagában biztosítani tudó technológiai előnyökön túl, a környezetre mért hatás csökkentésének igénye is felkerült a listánkra.

Energiatudatos épületek megvalósítása céljából sok mindent tesznek már a nyugat-európai országokban, habár ezek az erőfeszítések még messze nem elegendőek. Az utóbbi idők kutatásai egyre több újító technológiát hoznak, de sajnos igazán mérhető változások az újépítésű házak területén csak lassan történnek. Ennek oka, hogy a piacot mozgató erők között az épületek teljesítménye különösen az építéshez és működtetéshez szükséges energia ez idáig nem szerepelt a felhasználói döntéshozók képletében.

A technológia váltás nemcsak a felhasznált anyagok újragondolását jelenti, hanem megmutatkozik az építési módszerek változásában, mint például a gyártói környezetben történő előgyártás lehetőségében. De ugyanígy formálódik a lakhatással összefüggő szemlélet is, gondoljunk például egy család méretével vagy gazdasági helyzetének alakulásával összhangban módosítható otthonok lehetőségében is. Mi már tudjuk, hogy az igazi SIP technológia válasz ezekre a kérdésekre és igényekre is.

Az elmúlt években leginkább az újonnan épített kereskedelmi épületeknél kezdték felismerni az épületek teljesítményének, az energia hatékonyság és különösen a karbon lábnyom hatásának fontosságát. Mivel eddig a piac nem kényszerítette ki a kimagasló teljesítményt, az alacsony energiafelhasználást vagy akár a kiemelkedő minőséget, sokan a jogszabályok szigorításában bíznak. Azonban látható, hogy több és több felhasználó, vásárló vagy bérlő egyre hangosabban követeli ki magának ezt a változást.

Hiszem, hogy az egyén szintjén is meg tudjuk tenni azokat a lépéseket, amik egy fenntartható világot eredményeznek, és egyre többen leszünk, akik ilyen technológiák választásával adják át a stafétát a következő generációknak, hiszen amit most beépítünk az hosszú nemzedékeken át velünk marad.

A SIPEurope vállalkozásunk 17 európai országban van jelen és több száz sikeres projektet tudhatunk magunk mögött. Mivel elsőként nyugat-európai országokba szállítottuk saját gyártású SE-SIP szerkezeteinket, látjuk a trendeket és az építőipart érintő változásokat is. Ezért nem csupán gyártóként tekintünk magunkra, hanem tervezői és kivitelező vállalkozások partnereként nyújtunk támogatást és képzést. Gyártóként elsősorban befektetőkkel, tervezőkkel és kivitelező vállalkozásokkal állunk kapcsolatban, akik a szerkezet szerelésén túl további készültségi szinteket tudnak vállalni befektetők vagy a magánszemélyek felé. Magánszemély érdeklődőket a megfelelő szakemberekkel tudjuk összekötni.

Várjuk hívásaikat a +36308678224-es számon, vagy látogassanak el a www.sipeurope.hu oldalunkra.

    Kérjük adja meg nevét és az e-mail címét, és elküldjük a szakértő elérhetőségeit.

    Adatkezelési tájékoztató