Tegyük jobbá együtt a világunkat! (Felhívás)

Tegyük jobbá együtt a világunkat! (Felhívás)

– egy „társkereső blog”, amelynek először „Váltsuk meg a világot!” volt a címe

 

Magyarországon valahogy általánosan jellemző, hogy az emberek szívesen várják kívülről a megoldást. „Gondoskodjon az állam arról, hogy ne verjenek át mindenféle kóklerek!”, „Gondoskodjanak az illetékesek arról, hogy ne lehessen kapni kétes minőségű termékeket az üzletekben!”.
Tapasztalatból mondom, hogy ez a személetmód sokszor a nagy cégekre is jellemző.
A rossz hír az, hogy ezek az óhajok teljes mértékben soha nem fognak teljesülni. Saját érdekeinket magunknak kell megvédeni. A jó hír pedig az, hogy ez korántsem lehetetlen!
De mit tehet ezért ÖN?

Ön kinek a véleményére szokott adni? Kinek hisz?
A szakembereknek? A reklámoknak? Az ismerősöknek?
Lehet, hogy sokak számára meglepő, de egy minap hallott felmérés szerint az emberek még egy olyan „egzaktnak” nevezhető dolog esetében is, mint egy ház, egy építkezés, leginkább más „laikusokra” hallgatnak! A reklámok szerepe egyre csökken, a szakemberek véleményét pedig sokszor kétségbe vonják.
Egy biztos: óriási kiaknázatlan lehetőséget rejt azok véleményének megismerése, akik túl vannak egy-egy építkezésen, felújításon!
Gyakorlatilag mindenki meg tudná mondani az építkezés befejeztével, hogy mit csinálna – a tapasztalatai birtokában!-  másként, ha most kezdené a beruházást. (Én magam is így vagyok ezzel)
És legyünk őszinték, kinek a véleménye lehetne meggyőzőbb számunkra, mint valakié, aki egy-két évvel ezelőtt hasonló cipőben járt, mint mi, akik most tervezzük a saját építkezésünket?
Az építkezés végén el tudjuk mondani, hogy mely szakemberekkel voltunk megelégedve ,és kikkel nem.
Megoszthatjuk azt, hogy milyen műszaki megoldások váltak be nálunk, és melyek nem.
Mire figyelnénk oda akkor, ha mai tapasztalatokkal felvértezve kellene döntéseket hoznunk?
Higgyék el, hogy a „közösségi tudás” óriási erővel bír!
Sokkal előrébb tartana a magyar építőipar, ha a megrendelői igényekbe fokozatosan beépült volna az elődök tapasztalata, ha nem követnék el az építkezők – ennek hiányában –  újra és újra ugyanazokat a hibákat.
Az építő közösség egyik célja ennek a közösségi tudásnak az összegyűjtése és továbbadása. Azért, hogy a mai építkezők, felújítók, valóban értékesebb házakat hozzanak létre.

Miben segíthet mindebben Ön?
Keressük együtt Magyarország legjobb építőipari szakembereit: tervezőket, kivitelezőket, műszaki ellenőröket, pénzügyi tanácsadókat, energetikusokat!
Hozza el Az építő közösségbe építkezésen „átesett” barátai, ismerősei ajánlását vagy éppen ossza meg velünk saját tapasztalatait!
Az ajánlott szakembereket megpróbáljuk „bevonzani” Az építő közösségbe és „közkinccsé” tenni őket.

– Tegyünk közösen azért, hogy egyre felkészültebb építkezők fogjanak bele az építkezésekbe! Ha tudjuk, hogy milyen igényekkel léphetünk fel jövendő otthonunkkal és az azt létrehozó szakemberekkel szemben, akkor ez már fél-garancia a sikerre.
Ha vannak olyan barátai, ismerősei, akik még csak „álmodoznak”, még csak tervezgetik, hogy felújítják a házukat vagy esetleg egy újat építenek a családjuknak hívja meg őket is Az építő közösségbe, hogy felkészültebben jussanak majd el a tényleges építkezésig.

Kérem, ossza meg velünk véleményét akár hozzászólásként, akár a Kapcsolat menüpontban, ide kattintva!
KÖSZÖNÖM és kíváncsian várom!

Bodnár György
Az építő közösség alapítója

 

Kategóriák: Építő közösség

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?