Tervcafé

Következő időpont: 2024. április 19. (péntek), 16 óra

Helyszín: Internorm Kft. Bemutatóterem (2051 Biatorbágy, Sasbérc út 1., Tópark Ingatlankomplexum)


Ez most egy különleges, témaspecifikus, „kihelyezett” Tervcafé lesz!
Nem lesz nyitóelőadás, helyette vezetett bejáráson lehet ismerkedni Európa legnagyobb nyílászáró-gyártójának bevált és újdonságnak számító termékeivel!
Ez a Tervcafé elsősorban a nyílászárókról szól majd, de azért most is lesznek építési szakemberek az építkezés más területeiről!
A Tervcafé ingyenes!

 

A Tervcafék célja, hogy a házépítők, házfelújítók minél felkészültebben, minél tökéletesebb tervekkel vágjanak bele életük egyik legnagyobb beruházásába.

Ennek érdekében egy teljesen kötetlen este keretében lehet konzultálni a legkülönbözőbb építési szakemberekkel: építészekkel, kivitelezőkkel, gépészekkel, lakberendezőkkel, pénzügyi szakemberekkel. (És még biztos lesz meglepetés-szakma is!)

Várunk szeretettel!
Részletesebb információt az oldal további részén találsz.

A részvétel regisztrációhoz kötött!
Pároknak különösen örülünk, hiszen a családi ház építése az egész család közös ügye! 🙂


Kérjük, továbbra is felelősséggel regisztrálj. Ha jelentkezel, de nem jössz el, akkor olyanok elől veszed el a helyet, akiknek a részvétel esetleg valóban fontos lehetett volna. Ezen túl mindig igyekszünk annyi szakemberrel készülni, ami illik a résztvevő építkezők számához. Ha csak a helyszínen derül ki, hogy túlbecsültük a résztvevők számát, akkor a szakemberek egy része feleslegesen jött el – munka-, vagy szabadidejéből áldozva azért, hogy neked/nektek segítsenek.

Ha a jelentkezést követően tudod meg, hogy nem tudsz részt venni a Tervcafén, kérjük, jelezd azt minél előbb a honlapunk Kapcsolat menüpontjában található elérhetőségek valamelyikén.  A belépő árát le nem mondott távolmaradás és 48 órán belül lemondott részvétel esetén  sajnos nem tudjuk visszatéríteni!
Segítségedet előre is köszönjük – és várunk szeretettel!

Jelentkezés ide kattintva!

 

 

2016 szeptemberében ellátogatott a Tervcaféra az M1 Kosár című fogyasztóvédelmi műsorának stábja is, és egy nagyon klassz anyagot készítettek! Nézd meg te is!

 

Jó háztervek nélkül nincs sikeres építkezés!

Akár új családi ház építéséről, vagy már meglevő ház felújításáról van szó, a sikerhez három egyformán fontos dologra van szükség:

 • jó háztervekre,
 • jó építőanyagokra,
 • jó szakemberekre, akik a minőségi építőanyagokat jól is építik be.

Bizony, ha a három kritériumból csak egy is hiányzik, akkor az elkészült ház nem fog tartós értéket képviselni!
Becslések szerint a magyarországi építkezések több mint 60%-ban már akkor bele van kódolva a kudarc, amikor megkezdik az alap kiásását.
A kudarc kétféle formát ölthet:
– Az építkezés (jóval) többe fog kerülni, mint amennyibe kerülhetne;
-A ház tele lesz olyan műszaki kompromisszumokkal, amelyek megkeserítik, megdrágítják a későbbi bentlakást.

Mindennek a legfőbb oka az, hogy az építkezők többsége nem optimális háztervekkel vág bele az építkezésbe.
A Tervcafét azért hoztuk létre, hogy segítsünk abban, hogy a  ti végleges háztervetek közelítsen az ideálishoz, akár házépítést, akár családi ház felújítást terveztek.

 

 

 

Házterv

 

 

Milyen az optimális házterv?

 • Visszatükrözi a megrendelő család valódi igényeit,  mind funkcionálisan, mind esztétikailag;
 • Legalább 15-20 év távlatában is rugalmasan kiszolgálja a bentlakókat;
 • A legjobb ár-érték arányú megoldásokat tartalmazza;
 • Spórol a hellyel ott, ahol lehetséges, és nem takarékoskodik a négyzetméterekkel, ahol azok valóban szükségesek;
 • Egységes egészként kezeli a házat: az egyes szerkezeti elemek műszakilag és filozófiájukban illeszkednek egymáshoz, az építészeti-, belsőépítészeti-, gépészeti-, és villamos tervek összhangban vannak;
 • Pontos instrukciót tartalmaz arra nézve, hogy a kivitelező szakemberek (akik akár építési fázisonként különbözőek lehetnek!) hogyan építsék meg a házat.
 

Optimális házterv 1. Optimális házterv 2.

 

Jelentkezés ide kattintva!

 

Mi is az a Tervcafé?

A Tervcafé egy egyedülálló lehetőség a házépítésre vagy házfelújításra készülő építkezőknek arra, hogy elképzeléseiket, terveiket közelítsék a valóban optimálishoz.
Egy olyan, teljesen kötetlen estére invitálunk, ahol a legkülönbözőbb szakemberekkel konzultálhatsz, beszélgethetsz a jövendő otthonotokra vonatkozó elképzeléseitekről – akár egy kellemes kávézás, teázás közben.
Elhozhatod skicceidet, tervvázlataidat, félkész házterveidet – de akkor is érdemes ellátogatnod hozzánk, ha még csak az álmodozás időszakában jársz!

 

A Tervcafén folytatott beszélgetéseknek két rendkívüli haszna van:

 • Független szakértőkkel tudsz konzultálni.
  Lehet, hogy már van tervezőtök, és nagyon jól is haladtok a közös munkával. Emlékszem, mi is is így voltunk annak idején. Óriási lelkesedéssel, kitartóan haladtunk az elképzelt cél felé – pedig ilyenkor nem ártana időnként megállni, hátralépni néhány lépést, és kicsit kívülről tekinteni arra, hol járunk, merre is tartunk. Biztos, hogy nem vétettünk el valamit, ami belülről, közelről szemlélve akár fel sem tűnt?
  A Tervcafé ebben segít. Az ott ülő kiváló szakemberek valódi külső megfigyelőként tudnak ránézni a tervekre, elképzelésekre. Olyan dolgokra tudnak rákérdezni, ami fölött a tervezési folyamatban benne levők esetleg elsiklottak. Olyan ötleteket tudnak adni, ami előbbre viheti, még jobbá teheti a végleges terveket.
  Hazatérve aztán ezeket az ötleteket, felvetéseket meg lehet beszélni a tervezőtökkel – akár elfogadva azokat, akár elvetve.
  Ha pedig még teljesen az építési folyamat elején tartotok, akkor sokkal letisztultabb és reálisabb elképzelésekkel tudtok egyáltalán belevágni a háztervek elkészítésébe!
 • Sokféle szakemberrel tudsz beszélgetni.
  Az ideális az lenne, ha a háztervek készítésénél egy asztalnál ülne építész, statikus, gépész- és villamossági szakember, kivitelező és belsőépítész. (A lista valójában még nem is teljes! És akkor magáról az építtetőről még nem is beszéltünk…)
  Az optimális háztervekbe ugyanis valamennyi szakember nézőpontjának integrálódnia kellene! A magyar otthonok jelentős része ezzel szemben „sorosan” épül: az építész által megtervezett házat majd csak jóval később látja épületgépész, a lakberendező és az automatizálási szakember szempontjai pedig többségében meg sem jelennek.
  Néhány évvel ezelőtt mesélte az egyik Tervcafén egy belsőépítész hölgy, hogy megbízásainak kétharmad részét akkor kapja, amikor már kész a ház – és ekkor a lakások háromnegyede már nem rendezhető be optimálisan. A Tercafékon mindig találkozhatsz építészekkel, kivitelezőkkel, lakberendezési szakértőkkel (ezen túl pedig alkalmanként különböző  speciális szakterületek képviselőivel) – akik mind a saját szakmájuk szempontrendszere szerint tekintenek az általad hozott tervekre, elképzelésekre, elősegítve, hogy a végleges háztervek valóban a ház egészéről szóljanak!
  Hidd el, több szem, többet lát!

Gyere el egy olyan helyre, ahol (bármilyen hihetetlen!) mindenki azon munkálkodik, hogy TE optimális háztervekkel vágj bele az építkezés kivitelezési szakaszába! Hozd el párodat is, hiszen egy építkezés tipikus családi vállalkozás – és érezzétek nagyon jól magatokat!

VÁRUNK SZERETETTEL A KÖVETKEZŐ TERVCAFÉN!

 

Jelentkezéshez kattints ide!

 

 

 

 

 

 

 

Szakértő partnereink a Tervcafékon