Tervcafé - Építem a Házam

Tervcafé

 

 A járványügyi helyzetre tekintettel ebben az évben már nem tartunk több Tervcafét 🙁

Figyeld a hírlevelünket, ott időben értesítünk bármilyen változásról, és arról is, esetleg milyen alternatívát találunk ki segítségül a háztervek tökéletesítésére!
Megértésedet köszönjük – és jó egészséget kívánunk!

 

Helyszín: Ypsilon Café (1143 Budapest, Stefánia út 1., Hungária krt. és Stefánia út sarok)

A Tervcafék célja, hogy a házépítők, házfelújítók minél felkészültebben, minél tökéletesebb tervekkel vágjanak bele életük egyik legnagyobb beruházásába.

Ennek érdekében egy teljesen kötetlen este keretében lehet konzultálni a legkülönbözőbb építési szakemberekkel: építészekkel, kivitelezőkkel, gépészekkel, lakberendezőkkel, pénzügyi szakemberekkel. (És még biztos lesz meglepetés-szakma is!)

Várjuk szeretettel!
Részletesebb információt az oldal további részén talál.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

 

Fontos, kérjük, olvassa el még a regisztráció előtt!
Változások a Tervcafé lebonyolítási rendszerében!

2017. február 1-től a Tervcafékra 1000 Ft-os belépési díjat szedünk.
A belépődíjakból összegyűlt összeget az év végén jótékony célra fordítjuk, melyről tájékoztatni fogjuk Az építő közösség tagjait.
DE!
Első alkalommal a belépés továbbra is ingyenes. (Az alkalmakat február 1-től kezdve tartjuk nyilván.)
Az Építem a házam könyvsorozat vásárlóinak a belépés továbbra is korlátlan számban ingyenes. (Már egy kötet megvásárlása esetén is.)
– Együtt jelentkező pároknak a belépés egy jeggyel lehetséges.
– A nemrég indult győri Tervcafé továbbra is díjmentes.

Kérjük, továbbra is felelősséggel regisztráljon. Ha jelentkezik, de nem jön el, akkor olyanok elől veszi el a helyet, akiknek a részvétel esetleg valóban fontos lehetett volna. Ezen túl mindig igyekszünk annyi szakemberrel készülni, ami illik a résztvevő építkezők számához. Ha csak a helyszínen derül ki, hogy túlbecsültük a résztvevők számát, akkor a szakemberek egy része feleslegesen jött el – munka-, vagy szabadidejéből áldozva azért, hogy Önöknek segítsenek.
Ha a jelentkezést követően tudja meg, hogy nem tud részt venni a Tervcafén, kérjük, jelezze azt a honlapunk Kapcsolat menüpontjában található elérhetőségek valamelyikén.  A le nem mondott távolmaradást és a 24 órán belül lemondott részvételt az ingyenesség szempontjából egy alkalomnak vesszük.
Segítségét előre is köszönjük – és várjuk Önt/Önöket szeretettel!

Jelentkezés ide kattintva!

 

 

2016 szeptemberében ellátogatott a Tervcaféra az M1 Kosár című fogyasztóvédelmi műsorának stábja is, és egy nagyon klassz anyagot készítettek! Nézze meg Ön is!

 

Jó háztervek nélkül nincs sikeres építkezés!

Akár új családi ház építéséről, vagy már meglevő ház felújításáról van szó, a sikerhez három egyformán fontos dologra van szükség:

 • jó háztervekre,
 • jó építőanyagokra,
 • jó szakemberekre, akik a minőségi építőanyagokat jól is építik be.

Bizony, ha a három kritériumból csak egy is hiányzik, akkor az elkészült ház nem fog tartós értéket képviselni!
Becslések szerint a magyarországi építkezések több mint 60%-ban már akkor bele van kódolva a kudarc, amikor megkezdik az alap kiásását.
A kudarc kétféle formát ölthet:
– Az építkezés (jóval) többe fog kerülni, mint amennyibe kerülhetne;
-A ház tele lesz olyan műszaki kompromisszumokkal, amelyek megkeserítik, megdrágítják a későbbi bentlakást.

Mindennek a legfőbb oka az, hogy az építkezők többsége nem optimális háztervekkel vág bele az építkezésbe.
A Tervcafét azért hoztuk létre, hogy segítsünk abban, hogy az Ön végleges háztervei közelítsenek az ideálishoz, akár házépítést, akár családi ház felújítást tervez.

 

 

 

Házterv

 

 

Milyen az optimális házterv?

 • Visszatükrözi a megrendelő család valódi igényeit,  mind funkcionálisan, mind esztétikailag;
 • Legalább 15-20 év távlatában is rugalmasan kiszolgálja a bentlakókat;
 • A legjobb ár-érték arányú megoldásokat tartalmazza;
 • Spórol a hellyel ott, ahol lehetséges, és nem takarékoskodik a négyzetméterekkel, ahol azok valóban szükségesek;
 • Egységes egészként kezeli a házat: az egyes szerkezeti elemek műszakilag és filozófiájukban illeszkednek egymáshoz, az építészeti-, belsőépítészeti-, gépészeti-, és villamos tervek összhangban vannak;
 • Pontos instrukciót tartalmaz arra nézve, hogy a kivitelező szakemberek (akik akár építési fázisonként különbözőek lehetnek!) hogyan építsék meg a házat.
 

Optimális házterv 1. Optimális házterv 2.

 

Jelentkezés ide kattintva!

 

Mi is az a Tervcafé?

A Tervcafé egy egyedülálló lehetőség a házépítésre vagy házfelújításra készülő építkezőknek arra, hogy elképzeléseiket, terveiket közelítsék a valóban optimálishoz.
Egy olyan, teljesen kötetlen estére invitáljuk, ahol a legkülönbözőbb szakemberekkel konzultálhat, beszélgethet a jövendő otthonára vonatkozó elképzeléseiről – akár egy kellemes kávézás, teázás közben.
Elhozhatja skicceit, tervvázlatait, félkész házterveit – de akkor is érdemes ellátogatnia hozzánk, ha még csak az álmodozás időszakában jár!

 

A Tervcafén folytatott beszélgetéseknek két rendkívüli haszna van:

 • Független szakértőkkel tud konzultálni.
  Lehet, hogy Önnek már van tervezője, és nagyon jól is haladnak a közös munkával. Emlékszem, mi is is így voltunk annak idején. Óriási lelkesedéssel, kitartóan haladtunk az elképzelt cél felé – pedig ilyenkor nem ártana időnként megállni, hátralépni néhány lépést, és kicsit kívülről tekinteni arra, hol járunk, merre is tartunk. Biztos, hogy nem vétettünk el valamit, ami belülről, közelről szemlélve akár fel sem tűnt?
  A Tervcafé ebben segít. Az ott ülő kiváló szakemberek valódi külső megfigyelőként tudnak ránézni a tervekre, elképzelésekre. Olyan dolgokra tudnak rákérdezni, ami fölött a tervezési folyamatban benne levők esetleg elsiklottak. Olyan ötleteket tudnak adni, ami előbbre viheti, még jobbá teheti a végleges terveket.
  Hazatérve aztán ezeket az ötleteket, felvetéseket meg lehet beszélni a tervezőjükkel – akár elfogadva azokat, akár elvetve.
  Ha pedig még teljesen az építési folyamat elején tartanak, akkor sokkal letisztultabb és reálisabb elképzelésekkel tudnak egyáltalán belevágni a háztervek elkészítésébe!
 • Sokféle szakemberrel tud beszélgetni.
  Az ideális az lenne, ha a háztervek készítésénél egy asztalnál ülne építész, statikus, gépész- és villamossági szakember, kivitelező és belsőépítész. (A lista valójában még nem is teljes! És akkor magáról az építtetőről még nem is beszéltünk…)
  Az optimális háztervekbe ugyanis valamennyi szakember nézőpontjának integrálódnia kellene! A magyar otthonok jelentős része ezzel szemben “sorosan” épül: az építész által megtervezett házat majd csak jóval később látja épületgépész, a lakberendező és az automatizálási szakember szempontjai pedig többségében meg sem jelennek.
  Néhány évvel ezelőtt mesélte az egyik Tervcafén egy belsőépítész hölgy, hogy megbízásainak kétharmad részét akkor kapja, amikor már kész a ház – és ekkor a lakások háromnegyede már nem rendezhető be optimálisan. A Tercafékon mindig találkozhat építészekkel, kivitelezőkkel, lakberendezési szakértőkkel (ezen túl pedig alkalmanként különböző  speciális szakterületek képviselőivel) – akik mind a saját szakmájuk szempontrendszere szerint tekintenek az Ön által hozott tervekre, elképzelésekre, elősegítve, hogy az Ön végleges háztervei valóban a ház egészéről szóljanak!
  Higgye el, több szem, többet lát!

Jöjjön el egy olyan helyre, ahol (bármilyen hihetetlen!) mindenki azon munkálkodik, hogy Ön optimális háztervekkel vágjon bele az építkezés kivitelezési szakaszába! Hozza el párját is, hiszen egy építkezés tipikus családi vállalkozás – és érezzék nagyon jól magukat!

ÖNT IS SZÍVESEN LÁTJUK A KÖVETKEZŐ TERVCAFÉN!

 

Jelentkezéshez kattintson ide!

 

 

 

 

 

 

 

Szakértő partnereink a Tervcafékon