Tárt karokkal várja Önt is Az építő közösség, melyhez most díjmentesen csatlakozhat!

 

epito-kozossegAz építő közösséget azért hoztuk létre, hogy az első gondolat megszületésétől kezdve, az előkészítésen és a kivitelezésen keresztül, egészen az elkészült otthon fenntartásáig segítsünk a családi házat építőknek és felújítóknak.

 

Ismerje meg 3 perc alatt, hogy miben segíti Az építő közösség a házépítők, házfelújítók munkáját!

 

Csatlakozzon Ön is Az építő közösséghez minden kötelezettségtől mentesen!

 

 

 

 A házépítők 5+1 kívánsága

 • Szeretne minél felkészültebben nekivágni a házépítésnek vagy felújításnak? Szeretné, ha az építkezés során szükségszerű, komoly anyagi következményekkel (is) járó döntéseket minél megalapozottabban hozhatná meg?
 • Szeretné, ha elkészült otthona mindenben megfelelne álmainak, elvárásainak?
 • Szeretné, ha megépült, vagy megszépült háza – komolyabb felújítások nélkül is – hosszú évekig korszerűnek, kényelmesnek és energiatakarékosnak bizonyulna?
 • Szeretné, ha az Ön építkezésén nem követődnének el azok a hibák, amelyek megesnek sok hazai építkezésen?
 • Szeretné, ha az Ön építkezésén nem lenne „ablakon kidobott” pénz, miközben mégis valódi, hosszútávú érték jönne létre?
 • Szeretne olyan szakembereket találni, akikkel öröm együtt dolgozni, és akiket Ön is örömmel ajánlana másoknak? Szeretne könnyen szót érteni velük?
 • Szeretné, ha jövendő építkezése egy családi érték létrehozásának örömteli folyamata lenne, s nem egy, az életét megkeserítő stressz-faktor?

Az építő közösséget azért hoztuk létre, hogy információkkal, tapasztalatokkal és kapcsolatokkal segítsünk Önnek mind az 5+1 kívánság teljesülésében! 
Hogy jövendő építkezése egy családi érték létrehozásának örömteli folyamata legyen, s nem egy, az életét megkeserítő stressz-faktor!

 

 

halalfej

 

A házépítőkre leselkedő 5+1 veszély 

– A tapasztalatlanság Nem véletlenül tartja a jól ismert, kissé(?) cinikus magyar mondás: az első házat az ellenségünknek építjük, a másodikat a barátunknak, a harmadikat magunknak. Mivel ez a luxus csak keveseknek adatik meg, így az építkezők többsége nem sokra megy azzal, ha a házépítés végére „kitanulja”, mire kell(ett volna) odafigyelni az építkezés közben…

– A bonyolultság Nem véletlen, hogy az egyetemeken a legösszetettebb tervezési folyamatok bemutatásánál gyakran hozzák például az építkezéseket. Az Építem a házam 1. kötetében egy négy oldalas ábrán mutatjuk be egy házépítés vázlatos folyamatábráját! Egy modern, energiatakarékos házban ráadásul szinte minden mindennel összefügg – hiába választjuk ki a legjobb építőelemeket, ezek „együttdolgozására” is figyelni kell. (És ezzel sokszor – sajnos – még a szakemberek sincsenek tisztában…)

– A kiszolgáltatottság Sajnos elmondható, hogy ma (még?) Magyarországon szinte semmi és senki nem védi az építkezők érdekeit – így azt nekik maguknak kell megtenni. Ez egyaránt vonatkozik az építkezés szakmai, jogi és pénzügyi részére.

– Az anyagi kockázat Egy építkezésen folyamatosan kell olyan döntéseket hozni, melyek „tétje” legalább százezrer forintos nagyságrendű. Ha nem rendelkezünk a döntések megalapozott meghozatalához szükséges tudással és információval, akkor ezzel nem csak felesleges kockázatot vállalunk, de állandó stressznek is tesszük ki magunkat.

 A kóklerek Az imént említett kiszolgáltatottság speciális területe, hogy idehaza a különböző kamarai tagság nem jelent egyet feltétlenül a minőséggel. Néhány éve Magyarországon még közel 100 000(!!) olyan vállalkozás létezett, melynek nevében benne szerepelt az „építőipar” szó! Ebben a hatalmas tömegben rengeteg a kókler, a jószándékú, de a szakmájához nem értő, vagy éppen a vevők megkárosításból élő építési szakember. Az ő kiszűrésük kulcskérdés egy építkező számára – sajnos ehhez is bizonyos mértékű tudásra van szükség.

 A kommunikációs problémák Nem elég megtalálni a jó szakembereket – szót is kell tudni érteni velük! Egyrészt meg kell tudni világosan, egyértelműen fogalmazni a saját igényeinket, elvárásainkat – másrészt meg kell érteni a mérnökök, mesteremberek által javasoltakat. Ehhez nem árt legalább minimális szinten tisztában lenni a szakma által használt szakzsargonnal!

Az építő közösséget azért hoztuk létre, hogy segítsünk Önnek elkerülni ezeket a veszélyeket!
Felkészítjük Önt a házépítésre, házfelújításra, segítünk a szakember-választásban, és segítünk abban is, hogy meg tudja védeni érdekeit az építkezés folyamán.
Egyszóval: biztos hátteret adunk Önnek élete egyik legnagyobb vállalkozásához!

 

Csatlakozzon Ön is Az építő közösséghez minden kötelezettségtől mentesen!

 

 

 

epito-kozosseg-logo

Milyen segítséget kínálunk Az építő közösség tagjainak?

 

 

Egy Magyarországon egyedülálló könyvsorozat, amelyben olvasmányos formában találja meg a házépítéshez, házfelújításhoz nélkülözhetetlen alaptudást

 • Nem kell hónapokon át bújnia az Internetet.
 • Nem Önnek kell rendszereznie azt a félelmetes információ-mennyiséget, amit a neten talál.
 • Nem Önnek kell kitalálnia, hogy a piacon hozzáférhető, sokféle, egymásnak többnyire ellentmondó állítás közül melyik lehet igaz.

Ezt mind megtettük Ön helyett. Az Építem a házam könyvsorozat közérthető formában, rengeteg fotóval és magyarázó ábrával illusztráltan foglalja össze mindazt az alaptudást, amire egy házépítőnek, házfelújítónak szüksége lehet. Ennek a tudásnak a  birtokában már könnyedén szót érthet az építési szakemberekkel és el tud igazodni a piacon megtalálható rengeteg anyag és technológia között.

„Igazi  hiánypótló  könyv,  mely  az  egész  építési  feladatot  átfogóan,  szemléletesen, s  olyan  szakértői,  mégis  közérthető  módon  mutatja  be,  hogy  nem  szakszavakkal túlzsúfolva  veszi el  a  kedvünket  az  olvasástól,  hanem  érdekes,  olvasmányos-szakértői stílusban  szinte  „letehetetlenné”  varázsolja…. Rengeteg  okos  gondolat.  Apró  „titkok”  felfedése  a  minőséggel, a  takarékossággal, szemléletmódokkal  kapcsolatban.  Nagyon  hasznos  könyv! Már  várom a   2. kötetet!” Kovács Attila (Szeged)

Kattintson ide, hogy többet is megtudjon az Építem a házam könyvsorozatról!

 

 

 
 

tervcafe-logo

 

Egy egyedülálló rendezvény, ahol tökéletesre formálhatja házterveit – akár egy kellemes kávézás közben!

Vegyen részt klubrendezvényeinken, ahol személyesen is találkozhat és beszélgethet neves és tapasztalt szakemberekkel! A Tervcafé-kon akár egy finom kávé mellett beszélgethet  szakértőkkel és más építkezőkkel, miközben mindenki azon  fáradozik, hogy az Ön terve még tökéletesebb legyen!

 • A Tervcafékon a tervezési folyamatban nem érintett, külső szakemberek néznek rá szakértő szemmel félkész házterveire, skicceire. Így teljesen új szempontok és megközelítések is felmerülhetnek.
 • A Tervcafékon mindig mód van építész, gépész, kivitelező, sőt lakberendező szakemberekkel találkozni és konzultálni. Így félkész házterveihez sokféle szemszögből kaphat ötleteket, javaslatokat.
 • A Tervcafékon felteheti minden olyan, építkezéssel, felújítással kapcsolatos kérdését, amit máshol nem mert megkérdezni! (És senki nem fogja kinevetni!)
 • A Tervcafékon nagyon jól érezheti magát!

Bővebb információ a Tervcaféról ide kattintva!

 

Csatlakozok Az építő közösséghez, és szeretnék értesítést kapni a Tervcaféhoz hasonló rendezvényekről!

 

 
 

 

Facebook-oldal és zárt Facebook csoport

Zárt Facebook-csoportunkat azért hoztuk létre, hogy az építkezők zavartalanul tudjanak kapcsolatot építeni és tapasztalatot cserélni egymással és a csoportban jelen levő építési szakemberekkel.

Az építő közösség zárt Facebook csoportjába ide kattintva tud jelentkezni!

 

Facebook-oldalunkon az építkezéssel, felújítással, a családi házakkal, az építési piaccal kapcsolatos aktuális információkat és érdekességeket osztunk meg – naponta többször is. 
Érdemes követni bennünket, mert itt egyből megosztjuk, ha olvasunk valami fontosat, látunk valami érdekes, szép, vagy éppen humoros képet, videót!

Ha még nem követ bennünket a Facebookon, akkor ide kattintva most máris megteheti!

 

 

Információk,  gondolatformáló és ötletadó blogbejegyzések, tanulságos építési történetek – vagy éppen csak szórakozás

Ha csatlakozik Az építő közösséghez, rendszeresen olvashatja blogbejegyzéseinket, melyek révén

 • rengeteg hasznos tippet, ötletet kap építkezéséhez, felújításához
 • időben értesül minden olyan jogszabályi változásról, vagy éppen pályázati, támogatási lehetőségről, ami fontos lehet az Ön számára – vagy éppen jelentősen megkönnyíti építkezéssel kapcsolatos tervei megvalósítását
 • betekintést nyerhet a legújabb trendekbe, megismerheti, hogyan gondolkodnak más országokban a családi házakról.

Az építő közösség blogbejegyzéseit ide kattintva érheti el! Facebook-oldalunkon naponta több bejegyzésünkkel is találkozhat – melyek hol informatívak, hol egyszerűen csak szórakoztatók! (Minden, ami tág értelemben kapcsolatban van a családi házzal és annak környezetével.) Facebook-oldalunkra ide kattintva látogathat el!

„Nagyon sokat segít az Ön által létrehozott honlap és azon belül is a sok lehetőség. Ezúton is köszönjük! Nem tudom, h hányan vetemednek úgy házépítésre, h kizárólag maguk, szakemberek nélkül építenek, de mi így vagyunk és – bár a férjemnek már nem az első háza – sokat segít a sok blog, a sok téma a felmerült kérdéseknél.”

Csatlakozok Az építő közösséghez, hogy rendszeresen értesüljek a legfrissebb blogbejegyzésekről (is)!

 

Az építő közösség Youtube-csatornája

Immár közel 100 videót tekinthet meg, melyek mind az építkezés egy-egy területét járják körül részletesebben. És ez a szám a továbbiakban csak bővülni fog!

Youtube-csatornánkat ide kattintva éri el, és ide kattintva tud feliratkozni is!

 

 

Összefoglalva:
Ennyiféleképpen kap segítséget az építkezéséhez!

 

Kövessen bennünket és vegye igénybe szolgáltatásainkat minél hamarabb, hogy már holnaptól felkészültebben folytassa a felkészülést élete egyik legnagyobb kalandjára!

Csatlakozzon Ön is Az építő közösséghez minden kötelezettségtől mentesen!

 

BEZÁRÁS

Útikalauz először építkezőknek

Ne menjen el üres kézzel!
AJÁNDÉK 37 oldalas e-könyv, tele hasznos tippekkel, ötletekkel!

Töltse le ingyenesen!

BEZÁRÁS

Köszönjük!

Az e-könyv letöltési linkjét elküldtük az Ön által megadott email-címre!