Rigips

Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.  Rigips divízióImprimer

H-2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 07/5 hrsz.
Levélcím: H-1181 Budapest, Zádor u. 4.
Tel: +36 1 296 0500 ? Fax: +36 1 295 0662
E-mail: rigips@saint-gobain.com
Honlap: www.rigips.hu

Műszaki szaktanácsadás
Tel: +36 1 296 0534 ? Fax: +36 1 296 0504
E-mail: rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com

RIGIPS ? Első a szárazépítésben

2008. szeptemberében a Rigips megnyitotta Magyarország első és egyetlen gipszkarton gyárát, és 2010-ben, ilyen rövid idővel a gyártás megkezdése után az ott előállított termékek elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat.

rigips_kituntet_okBüszkék vagyunk rá, hogy a Rigips-et nem kell már bemutatni sem az építőipar, sem a fogyasztók számára, hiszen a márkanévhez kötődik a szárazépítés bevezetése Magyarországon.
Azt azonban kevesen tudják, hogy 2008 szeptembere óta Magyarországon is gyártunk.
Ezért is fontos ez a kitüntető díj számunkra, hiszen a manapság egyre több a tudatos vásárlónak egyfajta garanciát ad a termék minőségére, és emellett fontos döntési tényező lehet a termék magyar származása is.?rigips_vedjegy

Piros Attila, a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. ? RIGIPS divízió ügyvezető igazgatója

Cégbemutatás

1991-ben kezdte meg tevékenységét, a Rigips rendszert domináns márkatermékké fejlesztette a magyar szárazépítési piacon. Azóta sok millió négyzetméter gipszkarton lapot és több százezer tonna gipszalapú porterméket szállított Magyarországra, meghonosítva ezzel egy Európában már 50 éve működő népszerű szárazépítési technológiát.
2009.november 1-től Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. név alatt folytatja tevékenységét az Isover és Weber márkákkal együtt.

Rigips termékek

rigips_termekek_ok

A Rigips az alábbi kiemelt termékcsoportokat forgalmazza: 

  • Rigips gipszkarton lemezek
  • Rigips gipszrost lapok
  • Kézi vékony és vastag vakolatok
  • Válaszfal profil tartószerkezetek
  • Álmennyezeti fém tartószerkezetek
  • Rigips rögzítés technika
  • Kazettás álmennyezetek

Termékek, legújabb fejlesztések

A Rigips Magyarországon elsőként kezdte meg a szárazépítési termékek forgalmazását, és a mai napig fő tevékenységi körét a gipszkarton lap és rendszerei alkotják. Ezek kívül a kínálatában megtalálhatóak: gipsz alapú glettek és vakolatok, kazettás és akusztikus álmennyezetek, speciális tűzvédelmi és hűtő-fűtő rendszerek, a termékpaletta folyamatosan bővül a változó előírások és igények szerint.

Partnereink segítségével: márkakereskedők, kivitelezők, vállalkozók, tervezők; országszerte egyre több lakás szépül és épül termékeinkkel. A Magyarországon is megjelenő barkácsáruházak révén a szárazépítés gondolata még szélesebb körben jut el az önerőből építkezőkhöz is. Cégünk az értékesített mennyiség függvényében piacvezető szerepet játszik a magyar szárazépítési piacon.

Lakossági és szakmabeli felhasználók, valamint tervezők számára képzett szakemberek állnak rendelkezésre szaktanácsadással. Rendszeresen tartott tanfolyamokon minden érdeklődő megismerkedhet a Rigips termékekkel és azok szakszerű alkalmazásával.

rigips_csoportkep
rigips_ragasztas

Márkaérték

A Rigips célja: hogy az innovatív tervezési megoldások, belsőépítészeti rendszerek számára ideális megoldásokat nyújtson.
Kiemelkedő eredményünknek tekintjük, hogy termékeink jelentős építészeti alkotásokban jelennek meg, illetve hogy különlegesen magas fokú igényekre nyújthatunk megoldást, mind esztétikai, akusztikai, tűzvédelmi és biztonsági, valamint sugárzás- és sterilitásvédelmi szempontoknak is megfelelve.
A fogyasztók hűsége és elégedettsége köszönhető az állandóan magas minőségnek és a teljes körű szakértői segítségnyújtásnak, mely nagyban megkönnyíti a tervezést és az alkalmazást.
Ezek a tényezők, valamint az, hogy a hazai piacon a szárazépítési termékek bevezetése a márkához kapcsolódik, biztosítja a Rigips piacvezető szerepét ebben az ágazatban. A hazai piacon a fogyasztók ? sok esetben – a márkával azonosítják az adott terméket, így számukra alternatíva nélküli választást jelent.

Cégünk által nyújtott szolgáltatások, támogatás

rigips_tanfCégünk telephelyén gipszkarton szerelői tanfolyamokat tartunk, amelynek időtartama 3 nap. Ez idő alatt a hallgatók megismerkedhetnek elméletben és gyakorlatban is a gipszkarton rendszerekkel és készítéséhez szükséges eszközökkel, termékekkel, valamint költségvetés készítésének részleteit is megtanulhatják.
2010. évre 22 tréning megtartását tervezzük, amely kb. 300 fő képzésben résztvevőt jelent.

Honlap

Rigips hivatalos honlapján, a www.rigips.hu oldalon megtalálhatóak a termékeink, minősített rendszereink, alkalmazástechnikai útmutatóink, tervezői segédletek csomóponti rajzokkal. Természetesen friss híreink, és kiadványaink elektronikusan.

Katalógusok

Tematikus és felhasználói csoportok részére összeállított kiadványaink szakszerű segítséget nyújtanak a kivitelezés során.
Kiadványaink letölthetőek és megrendelhetőek a www.rigips.hu honlapon.

Tervezők és kivitelezők részére


rigips_kezikonyv

Kivitelezői kézikönyv összefoglalója a minősített szerkezeteknek és ezek alkalmazástechnikai előírásainak.

 

 
rigips_cd 

Tervezői cd

fent felsoroltakon felül ArchiCad programhoz illeszthető intelligens csomópontokat tartalmaz.

 

 

Végfelhasználók részére

rigips_csinald

Lakásfelújítás, belsőépítészet ? Csináld magad! kézikönyv

Kinek szól a könyv?

Jelen kiadványt azon végfelhasználóknak ajánljuk, akik lakásuk felújítását, átalakítását tervezik, és esetleg saját kivitelezéssel kívánják otthonuk belső terét kialakítani a Rigips segítségével.

Mi a könyv célja?

Kiadványunk egy olyan szerelési útmutató, amelyben a mindennapi életben előforduló felújítási, szerelési, szerkezetkialakítási lehetőségeket, ismeretet lépésről-lépésre, képekkel illusztrálva mutatja be a végfelhasználó számára.

Műszaki szaktanácsadói vonal

Cégünk műszaki szaktanácsadó vonalat üzemeltet, ahol szakképzett kollegáink állnak lakossági érdeklődők, tervezők, kivitelezők segítségére.rigips_tel

Építész-, építőmérnök kollegáink személyes konzultációkkal is segítik a tervezett, vagy már kivitelezés alatt álló projekteket.