Segítség házépítőknek

Házépítést tervez? Vagy már benne is jár az építkezésben?

Gratulálunk!

Egy családi ház építése (mint arra már a neve is utal) az egyik legcsodálatosabb időszak egy család életében.

Egy lehetőség arra, hogy megvalósuljanak az álmok, hogy létrejöjjön az az otthon, amelyik hosszú időn keresztül a közös élet színteréül, a mindennapok helyszínéül fog szolgálni.

Egy házépítés kapcsán valójában NÉGY SZEMPONTOT kell szem előtt tartani:

  • Az új ház legyen a gazdaságosan megépíthető.
  • Az elkészült ház legyen a gazdaságosan fenntartható, üzemeltethető.
  • Legyen benne kellemes lakóklíma, és szolgálja optimálisan a családtagok mindennapi tevékenységét.
  • Az elkészült ház tükrözze vissza (megjelenésével, felépítésével, a beépített anyagokkal) az építtetők gondolkodásmódját, világképét. (Ez egy meglehetősen titokzatos szempont, de higgye el, nagyon fontos!)

Építkezni azonban sehol a világon nem könnyű – Magyarországon pedig végképp nem az.

Mi okozza a nehézségeket?

  • A tapasztalat hiánya. Bár a mondás szerint nálunk a focihoz és az építkezéshez mindenki ért, az igencsak siralmas állapotban levő magyar lakásállomány nem ezt igazolja. A legtöbb építkező az építkezés végére már rengeteg tapasztalattal bír – de ekkorra már rég késő…
  • A mai házak bonyolultsága. Egy modern házzal egyformán szempont a szépség, a praktikum, és a téli-nyári energiahatékonyság. Ebből következően egy ilyen házban minden mindennel összefügg – ennek átlátása a még a szakemberek számára is sem egyszerű.
  • Az óriási választék. Mind termékek, mind műszaki megoldások tekintetében döbbenetes mennyiségű információ zúdul az építkezők fejére, melyek rendszerezése, értékelése hatalmas kihívás. (És rengeteg idő, energia.) Az Internet különösen veszélyes rejtett csapda…
  • A tét nagysága. Egy házépítésnél egyetlen rossz döntéssel súlyos százezreket lehet elbukni, feleslegesen kidobni az ablakon. A legtöbb esetben ráadásul nem csak pénzt veszítünk fölöslegesen, de még oda nem illő műszaki megoldást is építünk be a házba…
  • Egy támogató rendszer hiánya. A legtöbb európai országban jól kiépült rendszer védi az építkezők érdekeit, amely szinte megakadályozza, hogy valaki rossz, pazarló, korszerűtlen házat építsen. (Működő kamarai és ipartestületi rendszer a kontárok kiszűrésére, mindenre kiterjedő előírások és ajánlások, melyeket be is tartatnak, vitás esetekre gyors és hatékony jogsegély.) Idehaza ma még minden építkezőnek magának kell megvédenie a saját érdekét.

Az építő közösséget azért hoztuk létre 2010-ben, hogy segítsünk a házépítőknek a fenti nehézségek leküzdésében!

Segítsünk felkészülten belevágni az építkezésbe, segítsünk felelős döntéseket hozni, és segítünk az esetleges elakadásoknál.

A házépítés minden fázisához kínálunk segítséget, de ha már az építkezés elején az Építkezők Fekete öves mester csomagját választja, akkor az egész folyamathoz segítséget kaphat tőlünk az első gondolat megszületésétől kezdve, az optimális háztervek elkészítésén át egészen a kivitelezésig. (Sőt, később majd a ház fenntartásához is!)

Folyamatosan bővülő szolgáltatásainkat az alábbi ábrán tekintheti át!

További információért kérjük álljon a dobozok jobb felső részén található kérdőjelekre.

Előkészületek
Tervezés
Kivitelezés
Bővebb információ
Útmutató első építkezőknek
Letöltés ikon

Töltse le ingyen!

arrow-down

Fekete öves mester csomag
Bővebb információ
Személyes konzultáció

arrow-down

arrow-down

Bővebb információ
Segítség a tervező-választásban

arrow-down

arrow-down

Bővebb információ
Segítség a kivitelező-választásban

arrow-down

Bővebb információ
Legyen VIP-ügyfél Magyarország vezető építőanyag-gyártó cégeinél!

round-arrow

Bővebb információ
Építkezők
Fekete öves mester csomagja

Teljes körű segítség a házépítés egész folyamatához!
Info ikon

Tudjon meg többet!

Ha most még nem tud dönteni, de szeretne folyamatosan információkat kapni a házépítőket (vagy házépítést tervezőket) érintő hírekről, lehetőségekről, jogszabály-változásokról, vagy csak egyszerűen a házzal, az építkezéssel kapcsolatos érdekességekről, akkor legyen Az építő közösség tagja minden kötelezettségtől mentesen és kövesse folyamatosan Facebook-oldalunkat!

Bővebb információ
Az építő közösség

Legyen Az építő közösség tagja
minden kötelezettség nélkül!
Feliratkozás ikon

Feliratkozom!