Tervcafé szakértők

A kapcsolatfelvételhez szükséges információkért kattintson a lap alján található Kapcsolatfelvétel gombra! Minden szükséges információt "postafordultával" megküldünk az Ön által megadott email-címre. Nem kell aggódnia, megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk tovább. (A kiválasztott szakembernek sem.)

Czeilinger Ferenc

Helyszín:

Szakterület:

1996-ban, vegyipari gépészként végeztem és 1997-ben egészen véletlenül cseppentem bele az épületgépészetbe. Egy olyan – talán mondhatni, akkor a szakterületén piacvezető – cégnél kaptam állást, mely elsősorban klíma és légtechnikai rendszerek tervezésével, értékesítésével és telepítésével, valamint karbantartással és üzemeltetéssel foglalkozott. Az itt eltöltött 10 év alatt, elsősorban a szellőztető rendszerek terén szereztem elméleti és gyakorlati tapasztalatot.

Ezt követően kaptam lehetőséget egy olyan szakcégnél, ami a szellőztetéstechnikán belül elsősorban lakóépületeket szellőztető és energiatakarékos szellőztetési megoldásokat fejlesztett, gyártott és forgalmazott. Itt találkoztam először helyiségenként szabályozott automatikus szellőzéssel. Ezen technológia hamar megnyerte a tetszésem és 2007 óta szinte kizárólag ilyen megoldásokkal foglalkozom.

Szerintem ez a jövő – sőt már a jelen.

Más épületgépészeti rendszereknél (pl. fűtési rendszereknél) is nagy hangsúlyt kap a szabályozás. Szerintem fontos, hogy mindig ott és annyit szellőztessünk, ahol és amennyit szükséges. Ezzel tudjuk elérni a maximális energiahatékonyságot és a legjobb komforthatást.
Egy lakóépület szellőzését mindig az igényekhez kell illeszteni: fel kell mérni az épületben élő család és az épület szellőzési igényeit, ennek megfelelően kell megoldást nyújtani.

Az önszabályozó rendszerek is igényelnek alapbeállításokat, de a manuálisan, egy állapotra beszabályozott rendszerekben nem hiszek, ilyen megoldásokat nem alkalmazok.
Ezért is éltem a lehetőséggel, amikor az AERECO Légtechnika Kft., 2013-ban felkért, hogy foglalkozzak a Magyarországon még kevésbé ismert és kevésbé elterjedt szellőztetési megoldásaival. Hazánkban, az AERECO addig egy szűkebb termékcsoportját használta a cég által fejlesztett termékeknek.

Egy jól működő szellőztető rendszer alapos felmérést, tervezést és pontos kivitelezést igényel. Az előzőekből adódóan, én jelenleg évente ~25-30 db családi házas, hővisszanyerős rendszerrel tudok teljes körűen foglalkozni. Szakértő kollégáimnak köszönhetően, viszont cégünk összes kapacitása évről-évre nő, és egyre sikeresebbek tudunk lenni a nagy-hatásfokú szellőztető berendezések értékesítésében és telepítésében is.

Lakóépületek szellőztetése esetében az alábbi szempontokat tartom a legfontosabbnak: a lehetőségek szerint elérhető, maximális energiahatékonyság + folyamatos légcsere, automatikus, az igényekhez illeszkedő szabályozással.

    Kérjük adja meg nevét és az e-mail címét, és elküldjük a szakértő elérhetőségeit.

    Adatkezelési tájékoztató