MÉG TÖKÉLETESEBB HÁZTERVET SZERETNE? – TERVCAFÉ!

MÉG TÖKÉLETESEBB HÁZTERVET SZERETNE? – TERVCAFÉ!

 Indul Az építő közösség első szolgáltatása!


Jó tervek nélkül szinte lehetetlen igazán jó házat építeni.
A jó tervekhez jó tervező(k)re van szükség.
A jó házterveknek ma már egyre több kritériumnak kell megfelelniük: funkcionalitás, külcsín, energiatakarékosság, rugalmasság a felmerülő élethelyzetekre, illeszkedés a család és a helyszín adta elvárásokhoz, gazdaságos megépíthetőség és lakhatás, tartós értéket képviselő anyagok és technológiák használata, az építészet, a statika, a gépészet és a villamosság „egybeötvözése”, kapásból ezek jutottak eszembe, s valószínűleg ez a felsorolás távol áll a teljességtől.
Mit szólna hozzá, ha segítenénk, hogy még engedélyezés előtt tovább csiszolgassa a tökéletesség felé családi háza terveit?
És mi lenne akkor, ha mindezt egy kellemes beszélgetés keretében tehetné meg?

Gábor igényes ember egy multinacionális cég magyar ügyvezetője. Hozzászokott ahhoz, hogy a piacon ádáz verseny dúl, és ez a verseny a megrendelők, a vevők kegyeiért folyik.
Gábor építkezni szeretne. Már megvette a telket és egy viszonylag nagy házat képzelt el rá, igényes anyagokból, igényes kivitelezésben.
Először is nekilátott tervezőt keresni. Ajánlások alapján indult útnak és súlyosan csalódott. Most tart a kilencedik építésznél, kifizetett 1,5 millió forintot (senkivel nem akart összeveszni) és még mindig nincsenek végleges háztervei. Úgy érzi, mindenki a maga elképzeléseit akarta rásózni, az ő igényeit gyakorlatilag meg sem hallgatták.
Van egy háromnegyed-részben kész terve, melynek jóságáról még mindig nincs meggyőződve. Szívesen hallgatná meg más szakemberek véleményét, építő kritikáját, javaslatait is de lehetőleg kötetlen formában, inkább gondolatébresztőként. Ideje azonban véges, nem tud napokat, heteket eltölteni az informálódással és persze nincs temérdek ismerőse építész berkekben.
Gábor volt a Tervcafé első vendége.
Arra gondoltunk, hogy a tervezéssel kapcsolatos problémái, dilemmái nem egyediek, miért ne hozzunk létre egy olyan fórumot, ahol a tervezés időszakában járó építkezők találkozhatnának neves építész és kivitelező szakemberekkel, akiknek megmutathatnák terveiket jelenlegi állapotában és meghallgatnák a felmerülő Okos, Építő Gondolatokat? Nem tervzsűrire gondoltunk, nem kritikai össztűzre, hanem egy kellemes beszélgetésre egy kávé vagy tea mellett.
Gábort éppen előbb hívtam fel, elégedettnek tűnt. A kávé melletti beszélgetést kellemesnek és hasznosnak találta. Több dologban is megerősítést kapott, hogy igenis jól gondolta azokat a dolgokat, amelyben több szakember is kritizálta és a beszélgetés során letisztult benne az, mit kell megoldania ahhoz, hogy tovább tudjon lépni háza építésében.
Ha Ön is szívesen részt venne a Tervcafé egyik beszélgetésén, akkor azt üzenje meg nekünk ide kattintva!(A részvétel ingyenes)

 

Kategóriák: Építő közösség, Háztervek, Tervcafé

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?