Új programunk azoknak, akik már/még nem építkeznek (azaz mindenkinek)

Új programunk azoknak, akik már/még nem építkeznek (azaz mindenkinek)

– mi is az az Enteriőr Café?

Enteriőr CaféMagyarországon a legtöbb család élete során maximum egyszer(-kétszer) kezd bele egy házépítésbe és/vagy egyszer-(kétszer) vág bele egy nagyobb házfelújításba. Az ő segítségükre találtuk ki annak idején Az építő közösséget (és nekik szól az Építem a házam könyvsorozat, a Tervcafék – és ezen blogok nagy része is).
Egy családi ház azonban soha nincsen készen!
Régóta foglalkoztat már az a gondolat, hogy azoknak is adjunk segítséget, akik egy házépítés, házfelújítás után éppen azon vannak, hogy a lehető legjobban rendezzék be új otthonukat, vagy egyszerűen csak meglevő otthonukat szeretnék még praktikusabban lakni, esetleg új pezsgést szeretnének maguk körül a házban és ház körül.
Nos, nekik szól új rendezvényünk!

A lakberendezés a ház tervezésének része

Sokszor leírtam már (például itt): a belsőépítészet, a lakberendezés külön szakma.
Ideális esetben egy belsőépítésznek, egy lakberendezőnek részt kellene venni a háztervek kialakításában– ugyanis teljesen más szempontrendszer mentén gondolkodik, mint az építész. (Persze vannak olyan építészek, akik remek érzékkel rendelkeznek ezen a téren is – de ez nincs okvetlenül így.)
Gyakran elmesélem a Tervcafékon, amit szintén ott hallottam egy belsőépítésztől. Elmondta, hogy őt 70%-ban akkor bízzák meg, amikor már kész a ház, a lakás. És a szomorú valóság az, hogy – tapasztalata szerint – ebben a fázisban már a lakások kétharmada nem rendezhető be optimálisan.
Nem olyanok a helyiségkapcsolatok, nem akkorák az egyes helyiségek méretei, nem ott vannak az átjárók és ablakok, ahol a legideálisabban (azaz a család életvitele és berendezési tárgyak mérete, rendeltetése szerint) lenniük kellene.
Ezért (illetve az ilyen problémák elkerülése végett) lehet a Tervcafékon lakberendező szakemberrel is találkozni illetve konzultálni.

Egy új rendezvény, ahol minden a lakberendezés körül zajlik

Valljuk be, a lakberendezés sokkal több embert érdekel, foglalkoztat, mint maga az építkezés. Elég arra a hatalmas mennyiségű blogra és Facebook-oldalra gondolni, amivel szembe lehet találkozni a neten. (No meg lakberendező-tanfolyamból is akad jócskán…)
Otthonunk belső átrendezése, szépítgetése, jobbítgatása szinte mindenkit foglalkoztat.
Adta magát a gondolat: mi lenne, ha létrehoznánk a Tervcafé „unokatestvérét”, egy olyan rendezvényt, ami megtartja a Tervcafék laza, beszélgetős hangvételét, ahol szakemberekkel lehet konzultálni, ahol kérdéseket lehet feltenni, ahol ötleteket lehet átbeszélni – de ahol nem az építkezés, hanem „mindössze” a lakberendezés (és minden, mai hozzá kapcsolódik) lenne a téma?

Így jött létre önálló márkánk, az Építő Akadémia szervezésében az Enteriőr Café, amit szintén havonta szeretnénk megrendezni. (Már csak azért is, mert az első, júniusi rendezvény szép sikert hozott.)
A Tervcafék mellett rendszeresen hírt fogunk adni Hírleveleinkben az Enteriőr Cafék helyszínéről (nem az Ybl Pince!) és időpontjáról is. Várunk mindenkit, aki
– még csak most tervezi a házát, de szeretné a lakberendezési szempontokat már most minél jobban figyelembe venni;
– már túl van a házépítésen, felújításon, és most éppen az új otthon minél praktikusabb, de azért még megfizethető berendezése van hátra;
– aki egyáltalán nem akar építkezni, újítani, de érdeklik a legújabb trendek, szeretne új színeket vinni a környezetébe – vagy egyszerűen csak hobbija a lakberendezés, és szívesen beszélgetne erről hasonló érdeklődésű emberekkel.

Az Enteriőr Cafék háziasszonya Szabó-Vedress Krisztina, akit a Tervcafék látogatói is régóta ismerhetnek (és szerethetnek )

házfelújítás, családi ház, házépítés, családi ház tervezés, építkezés, Szabó-Vedress Krisztina

Várunk minden érdeklődőt!
Az Enteriőr Café helyszíne is különleges.
A Symbol Budapest Art Gallery manzárd helyisége nem mindennapi különlegességgel büszkélkedhet. A sikerrel helyreállított barokk fedélszék igazi ékessége a teremnek. a súlyos gerendákat facsapok tartják össze, a tetőszerkezet mégis rendkívül masszív, valóságos építészeti műremek.

Ez a program is díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Aktuális időpontok és jelentkezés ide kattintva!

Kategóriák: Felújítás

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?