Tervcafé 2. helyszín

Tervcafé

 

 


Győriek, Győr környékiek, Győr-Sopron megyeiek, veszprémiek, tatabányaiak figyelem!

2018. január 10-én ismét Győrbe látogat a Tervcafé! 

 

A következő győri Tervcafé: január 10. (szerda),
17 óra

Helyszín

Leier City Center, 9024 Győr, Hunyadi u. 14.-16. (Térkép ide kattintva)

A januári Tervcafé megtelt, több jelentkezést sajnos nem tudunk fogadni. 🙁


Kiemelt téma: A hővisszanyerős szellőzés szerepe napjaink házaiban

A Tervcafék célja, hogy a házépítők, házfelújítók minél felkészültebben, minél tökéletesebb tervekkel vágjanak bele életük egyik legnagyobb beruházásába.
Ennek érdekében egy teljesen kötetlen este keretében lehet konzultálni a legkülönbözőbb építési szakemberekkel: építészekkel, kivitelezőkkel, gépészekkel, lakberendezőkkel, pénzügyi szakemberekkel. (És még biztos lesz meglepetés-szakma is!)

Várjuk szeretettel!
Részletesebb információt az oldal további részén talál.

 

A győri Tervcafékon a részvétel egyelőre díjmentes, de regisztrációhoz kötött!
A hatékonyság miatt a résztvevők száma is korlátozott (maximum 20 jelentkezőt tudunk fogadni).
Ne hagyja ki ezt az egyedülálló alkalmat arra az építkezésre vonatkozó tervei, skiccei, elképzelései tökéletesítésére!

Hozza el párját is, elvégre egy családiház-építés igazi családi vállalkozás!
Várjuk Önt/Önöket szeretettel!

Fontos kérés – kérjük, olvassa el még a regisztráció előtt!
Bár a Tervcaféra szóló jelentkezés ingyenes – de kérjük, felelősséggel regisztráljon. Ha jelentkezik, de nem jön el, akkor olyanok elől veszi el a helyet, akiknek a részvétel esetleg valóban fontos lehetett volna. Ezen túl mindig igyekszünk annyi szakemberrel készülni, ami illik a résztvevő építkezők számához. Ha csak a helyszínen derül ki, hogy túlbecsültük a résztvevők számát, akkor a szakemberek egy része feleslegesen jött el – márpedig ők is díjmentesen, Önöknek segítendő vesznek részt a Tervcafékon.
Ha a jelentkezést követően tudja meg, hogy nem tud részt venni a Tervcafén, kérjük, jelezze azt a honlapunk Kapcsolat menüpontjában található elérhetőségek valamelyikén.
Segítségét előre is köszönjük – és várjuk Önöket szeretettel!

Jelentkezés ide kattintva!

 

Egy kis ízelítő abból, hogy miről is szól, hogyan is néz ki egy Tervcafé! (Kattintson a videóra!)

 

 

 

Jó háztervek nélkül nincs sikeres építkezés!

Akár új családi ház építéséről, vagy már meglevő ház felújításáról van szó, a sikerhez három egyformán fontos dologra van szükség:

 • jó háztervekre,
 • jó építőanyagokra,
 • jó szakemberekre, akik a minőségi építőanyagokat jól is építik be.

Bizony, ha a három kritériumból csak egy is hiányzik, akkor az elkészült ház nem fog tartós értéket képviselni!
Becslések szerint a magyarországi építkezések több mint 60%-ban már akkor bele van kódolva a kudarc, amikor megkezdik az alap kiásását.
A kudarc kétféle formát ölthet:
– Az építkezés (jóval) többe fog kerülni, mint amennyibe kerülhetne;
-A ház tele lesz olyan műszaki kompromisszumokkal, amelyek megkeserítik, megdrágítják a későbbi bentlakást.

Mindennek a legfőbb oka az, hogy az építkezők többsége nem optimális háztervekkel vág bele az építkezésbe.
A Tervcafét azért hoztuk létre, hogy segítsünk abban, hogy az Ön végleges háztervei közelítsenek az ideálishoz, akár házépítést, akár családi ház felújítást tervez.

 

Házterv

 

Jelentkezés ide kattintva! 
 

Milyen az optimális házterv?

 • Visszatükrözi a megrendelő család valódi igényeit,  mind funkcionálisan, mind esztétikailag;
 • Legalább 15-20 év távlatában is rugalmasan kiszolgálja a bentlakókat;
 • A legjobb ár-érték arányú megoldásokat tartalmazza;
 • Spórol a hellyel ott, ahol lehetséges, és nem takarékoskodik a négyzetméterekkel, ahol azok valóban szükségesek;
 • Egységes egészként kezeli a házat: az egyes szerkezeti elemek műszakilag és filozófiájukban illeszkednek egymáshoz, az építészeti-, belsőépítészeti-, gépészeti-, és villamos tervek összhangban vannak;
 • Pontos instrukciót tartalmaz arra nézve, hogy a kivitelező szakemberek (akik akár építési fázisonként különbözőek lehetnek!) hogyan építsék meg a házat.
 

Tervcafé Tervcafé

 

Mi is az a Tervcafé?

A Tervcafé egy egyedülálló (díjmentes!) lehetőség a házépítésre vagy házfelújításra készülő építkezőknek arra, hogy elképzeléseiket, terveiket közelítsék a valóban optimálishoz.
Egy olyan, teljesen kötetlen estére invitáljuk, ahol a legkülönbözőbb szakemberekkel konzultálhat, beszélgethet a jövendő otthonára vonatkozó elképzeléseiről – akár egy kellemes kávézás, teázás közben.
Elhozhatja skicceit, tervvázlatait, félkész házterveit – de akkor is érdemes ellátogatnia hozzánk, ha még csak az álmodozás időszakában jár!

 

A Tervcafén folytatott beszélgetéseknek két rendkívüli haszna van:

 • Független szakértőkkel tud konzultálni.
  Lehet, hogy Önnek már van tervezője, és nagyon jól is haladnak a közös munkával. Emlékszem, mi is is így voltunk annak idején. Óriási lelkesedéssel, kitartóan haladtunk az elképzelt cél felé – pedig ilyenkor nem ártana időnként megállni, hátralépni néhány lépést, és kicsit kívülről tekinteni arra, hol járunk, merre is tartunk. Biztos, hogy nem vétettünk el valamit, ami belülről, közelről szemlélve akár fel sem tűnt?
  A Tervcafé ebben segít. Az ott ülő kiváló szakemberek valódi külső megfigyelőként tudnak ránézni a tervekre, elképzelésekre. Olyan dolgokra tudnak rákérdezni, ami fölött a tervezési folyamatban benne levők esetleg elsiklottak. Olyan ötleteket tudnak adni, ami előbbre viheti, még jobbá teheti a végleges terveket.
  Hazatérve aztán ezeket az ötleteket, felvetéseket meg lehet beszélni a tervezőjükkel – akár elfogadva azokat, akár elvetve.
  Ha pedig még teljesen az építési folyamat elején tartanak, akkor sokkal letisztultabb és reálisabb elképzelésekkel tudnak egyáltalán belevágni a háztervek elkészítésébe!
 • Sokféle szakemberrel tud beszélgetni.
  Az ideális az lenne, ha a háztervek készítésénél egy asztalnál ülne építész, statikus, gépész- és villamossági szakember, kivitelező és belsőépítész. (A lista valójában még nem is teljes! És akkor magáról az építtetőről még nem is beszéltünk…)
  Az optimális háztervekbe ugyanis valamennyi szakember nézőpontjának integrálódnia kellene! A magyar otthonok jelentős része ezzel szemben „sorosan” épül: az építész által megtervezett házat majd csak jóval később látja épületgépész, a lakberendező és az automatizálási szakember szempontjai pedig többségében meg sem jelennek.
  Néhány évvel ezelőtt mesélte az egyik Tervcafén egy belsőépítész hölgy, hogy megbízásainak kétharmad részét akkor kapja, amikor már kész a ház – és ekkor a lakások háromnegyede már nem rendezhető be optimálisan. A Tercafékon mindig találkozhat építészekkel, kivitelezőkkel, lakberendezési szakértőkkel (ezen túl pedig alkalmanként különböző  speciális szakterületek képviselőivel) – akik mind a saját szakmájuk szempontrendszere szerint tekintenek az Ön által hozott tervekre, elképzelésekre, elősegítve, hogy az Ön végleges háztervei valóban a ház egészéről szóljanak!
  Higgye el, több szem, többet lát!

Jöjjön el egy olyan helyre, ahol (bármilyen hihetetlen!) mindenki azon munkálkodik, hogy Ön optimális háztervekkel vágjon bele az építkezés kivitelezési szakaszába! Hozza el párját is, hiszen egy építkezés tipikus családi vállalkozás – és érezzék nagyon jól magukat!

ÖNT IS SZÍVESEN LÁTJUK A KÖVETKEZŐ TERVCAFÉN!

Jelentkezés ide kattintva! 

 

 

 

Szakértő partnereink a Tervcafékon