Nagyra törő tervek és tervezett meglepetések az őszi Tervcafékon

Nagyra törő tervek és tervezett meglepetések az őszi Tervcafékon

– rövid ismertetés arról, miben és hogyan szeretnénk ősszel segíteni a házépítést, házfelújítást tervezők munkáját

tervcafe-logoEddig már több mint 200 építkezőnek segítettünk a Tervcafék két és fél éves fennállása alatt. (Legalábbis reményeink szerint :-D) (Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért nem él mindenki ezzel az egyedülálló, díjmentes lehetőséggel?!)
Mivel közeledik a nyári szünet utáni indulás, itt az ideje, hogy meséljek arról, milyen újdonságokkal készülünk az őszi szezonban.
A cél változatlan: segíteni abban, hogy minél tökéletesebb háztervekkel kezdődjön az építkezés kivitelezési szakasza!

Miért Tervcafé?

A fiatal pár harmadszorra jött el az aktuális Tervcaféra. (Szerencsére egyre több az ilyen eset!) Öröm látni, hogy az előző alkalmakkor az építészekkel folytatott beszélgetések, jótanácsok egyre inkább visszaköszönnek a háztervükön. A térkialakítás már-már közelít az ideálishoz, amit ebben az esetben a család valódi igényeitfigyelembe véve kell érteni.
Ezen az estén már a gépészet világában szeretnének kicsit jobban eligazodni, ezért mindjárt „lecsapnak” a jelen levő épületgépész szakemberre.
– Hová vannak elképzelve a gépészeti berendezések? – hangzik a szakember első kérdése.
– Ide – bök rá a fiatalasszony az egyik helyiségre a tervrajzon. – És ez lesz egyben a mosó- és szárítóhelyiség is.
– Az a rossz hírem van, hogy ebbe a helyiségbe nemhogy a mosókonyha nem fér el, de még a fűtési berendezések sem – mondja a gépész.
A pár leforrázottan áll (illetve ül)…
Pedig nekik szerencséjük van. Jónéhány építkező már csak a kivitelezés során szembesül a hasonló problémákkal, itt ez a gond még bőven orvosolható.

Persze nincs szó szerencséről, sokkal inkább tudatosságról a fiatal pár részéről. Éltek a lehetőséggel és rászántak néhány órát arra, hogy megpróbáljanak minél tökéletesebb tervekkel belevágni az építkezésbe.
A Tervcaféknak két óriási előnye van:
teljes képet lehet kapni a házépítésről azáltal, hogy egyetlen helyen, egy időben lehet konzultálni pénzügyi szakemberekkel, építészekkel, gépészekkel, villamos szakemberekkel, kivitelezőkkel és – mostanság már – belsőépítészekkel is.
külső szakértők nézhetnek rá az alakuló tervekre. Olyan dolgokat vehetnek észre, olyan dolgokra kérdezhetnek rá, amiket a tervezési folyamatban már nyakig benne levő megrendelő és építész esetleg belülről észre sem vesz. (Itt mindenki célja egy: tökéletesíteni, amit tökéletesíteni lehet.)

Biztos vagyok benne, hogy vétek kihagyni egy ilyen lehetőséget házépítés, házfelújítás előtt!
Szerencsére szeptembertől újabb lehetőségek kínálkoznak! 🙂

Tervek és újdonságok az őszi Tervcafékon

Az őszi Tervcafék tervezett időpontjai már hozzáférhetők Az építő közösség honlapján (kattintson ide!) – sőt a szeptemberi Tervcaféra már akár most is lehet jelentkezni.
Különlegesség #1.:
Az októberi és decemberi Tervcafét szeretnénk ismét egy kicsit specializálttá tenni. Egyik alkalommal megint apasszívházak állnak majd a középpontban, másik alkalommal pedig az ún. organikus építészet (a vályogtól kezdve minden, ami szokatlan).
Különlegesség #2.:
Ha sikerül megszervezni, akkor lehetővé szeretnénk tenni négy-öt építkező számára azt, hogy egy egyedi, különleges, izgalmas és szűkkörű Tervcafén vegyenek részt, ahol a házigazdánk Magyarország egyik – jó értelemben vett – sztárépítésze lenne! Részletek szeptemberben!
Különlegesség #3.:
El kell ismernem, hogy a Tervcafék egyik szűk keresztmetszete a budapesti helyszín. (Bár voltak már vendégeink Sopronból, Pécsről, Debrecenből, sőt Erdélyből is!)
Ezért – ha lesz igény és fogadókészség – akkor szívesen ellátogatnánk ősszel egy vidéki városba is!
(Ha azt szeretné, ha egy Önhöz közeli helyre látogassunk el, akkor azt rögvest meg is írhatja nekünk – ide kattintva!)

Egy kérés a végére

Ennyit az újdonságokról. Minden más a már jól megszokott és – remélhetőleg –megkedvelt hagyományos Tervcafé  – amire ezúton szeretettel meghívunk minden jövendő házépítőt és házfelújítót!

És egy kérés a végére: ha úgy érzi, hogy van olyan ismerőse, akinek segíteni tudunk építési terveiben, akkor küldje neki tovább ezt a hírt. Ha csatlakozik Az építő közösséghez vagy akár csak az Építő közösség Facebook-oldalához, akkor folyamatosan hírt kap rólunk.
Ígérem, nem ezek lesznek az egyedüli újdonságok az ősszel!

 

Kategóriák: Építő közösség, Felújítás, Háztervek

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?