Szigetelés a családi házban

Szigetelés a családi házban

Austrotherm2Jó múltkorában írtam egy cikket arról, hogy milyen nehéz annak a dolga, aki építőanyagot választ magának. Mivel az építkezőknek személyes tapasztalatai nincsenek az anyaggal kapcsolatban, ezért bíznia kell abban a cégben, melynek a termékét megvásárolja. A cikkben arra a konklúzióra jutottam, hogy a jó hírnév, a hazai gyártóbázis, a minőség, a termékfejlesztés, a folyamatos minőség-ellenőrzés és az alkalmazástechnika megléte növeli a bizalmat a cég iránt.

 

 

 

Bízni muszáj – írja Megyeri Zsuzsanna a Focus márciusi számában. A bizalom az alapja minden együttműködésnek, és így a társadalom működésének elengedhetetlen feltétele. De miért higgyünk valakinek, aki az interneten „osztja az észt”?

Sajnos, elég sok a rossz tapasztalat. Fórumokon, blogokon név nélküli nickek mondják meg a tutit, és sokan abban bízva, hogy a beírt szövegek mögött valós tapasztalatok vannak, inkább elfogadják ezeket a függetlennek gondolt véleményeket, mint a gyártó, tervező, kivitelező szakemberek szavát. Tudjuk, hogy a szentek keze merre hajlik, de azért a nevet szerzett szakemberek nem fogják hírnevüket kockára tenni, ezért az ő útmutatásaikat érdemes figyelembe venni. Ha tehát a szakértők egy fórumon névvel, címmel vállalják az álláspontjukat, és azt készek megvédeni is, ki tudják alakítani azt a hitelességet, amire szüksége van a mi szakmánknak (is).

Ez lenne itt is a feladat. Az alaptéma a hőszigetelés, és ennek kapcsán szóba fog kerülni az energiatakarékosság, az épületek állagvédelme, de a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés is. Beszélünk tervezési, kivitelezési kérdésekről, anyag tulajdonságokról, anyagválasztásról, jó és rossz megoldásokról egyaránt. Széles a témakör, és nem nagyon találhatunk ennél aktuálisabbat.

Kruchina Sándor

Kategóriák: Építő közösség, Felújítás, Szigetelés

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?