„Álomépítő” új esztendőt kívánok!

„Álomépítő” új esztendőt kívánok!

 – Újévi blog építkezőknek (és álmodozóknak)

szilveszter_Azt mondják, minden kisgyermeknek vannak álmai. Határtalan, megkérdőjelezhetetlen, „nagyratörő” álmai. Ezek néha csak a játékokban öltenek testet (ki királyfinak, ki milliomosnak álmodja magát), de sokszor mi szülők szembesülünk azzal milyen az, amikor egy gyerek konkrét álmot (azaz célt) tűz maga elé és azt mindenáron el akarja érni.
Aztán hála „a világ” áldásos tevékenységének megtanuljuk, hogy „visszavegyünk” vágyainkból.
„Ez nem neked való”, „Te nem értesz ehhez”, „Neked soha nem lesz annyi pénzed, hogy…” –  ugye ismerősek ezek a mondatok?
Így történik meg, hogy amire felnő, a legtöbb embernek nincsenek álmai, nincsenek „nagyot álmodó” céljai. Elhiszi, elhitetik vele, hogy mindez csak más szerencséseknek (például a „celebeknek”) adatik meg.


Pedig ehelyett azt kellene elfogadnunk, hogy az álmainkról nem kell lemondani. De igenis fel kell építeni őket! Hosszú, céltudatos, kitartó és fárasztó munkával. A szerencsének nevezett valami csak keveseknek jelent segítséget, ráadásul ezen esetek jelentős részében is kiderül, hogy nem ölbe tett karokba hullott a váratlan véletlen.

Hát ilyen értelemben kívánok én mindenkinek „álomépítő” új esztendőt. Kívánom, hogy mindannyian élesszék újra álmaikat, alkossanak belőlük célokat (aki akarja, nevezheti ezt „újévi fogadalomnak” is), találják meg a hozzájuk vezető utat és induljanak el ezen az úton!
Hogy hogyan kerül ez a „filozofálás” Az építő közösség honlapjára?
Nem kérdés, hogy álmaink igen jelentős része a családhoz és a családi otthonhoz kötődik.
Az építő közösség azért (is) jött létre, hogy segítsen a családi otthonhoz vezető út megtalálásában és végigjárásában.
Én magam azt kívánom, hogy sikerüljön betöltenie ezt a hivatását és minél több valódi értéket jelentő családi ház építésének, felújításának lehessünk segítői 2011-ben!

Ehhez kívánok Önöknek és szeretteiknek jó egészségben, örömökben és álomépítésben gazdag új esztendőt!

 

Bodnár György
Az építő közösség alapítója

Kategóriák: Építő közösség

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?