HOL TART AZ ÚJ OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM?

HOL TART AZ ÚJ OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM?

– a legfrissebb hírek tanácstalanoknak

money-money-moneyNem irigylem azokat, akiknek manapság konkrét terveik vannak házépítésre vagy meglevő otthonuk felújítására vonatkozóan.
Érdemes-e várni valamiféle új lakástámogatási rendszerre, vagy érdemesebb élni az alacsony építőanyag árakból adódó lehetőségekkel?
Egy ilyen helyzetben minden információ jól jöhet!


A bevezetőben felvetett dilemmának korábban egy önálló blogot is szenteltem.(Ide kattintva elolvasható!)
Mostanában újra terítékre került a téma: a Kormány szakmai véleményezésre bocsátotta az Otthonteremtési Program tervezetét.
Az alábbiakban az ezzel kapcsolatos hírmorzsákból szemezgettem.
https://www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/elorehozzak-a-panelprogram-kifizeteseit.html?send=1
https://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=427417
https://berkalkulator.com/berkalkulator/friss-hirek/10810-otthonteremtesi-program-2011-otthonteremtesi-program-2012.html

Az biztos, hogy ősznél előbb nem várható döntés, és ha el is indul egy ilyen új lakástámogatási rendszer, azzal már valószínűleg, csak a jövőre építkezők számolhatnak.
(Minden ilyen „lebegtetéssel” az a baj, hogy még azok sem kezdenek bele az építkezésbe, akiknek egyébként szüksége lenne rá, és még finanszírozni is tudnák, de érthető módon ők sem akarnak lemaradni a beígért támogatásokról. 2011 első negyedévében soha nem látott mélypontra zuhant a lakásépítési kedv Magyarországon: a KSH nemrég megjelent adatai szerint mindössze 2391 építési engedélyt adtak ki az első három hónapban, több mint 50%-al kevesebbet, mint a gödör aljának hitt tavalyi évben.)
Azt azonban mindenképpen érdemes most is elmondani, hogy aki jövőre szeretne családi ház építésébe, felújításába fogni, annak legkésőbb most el kell kezdenie az előkészítő munkákat, az álmok konkretizálását! (Ugye nem felejtették el, hogy ehhez nyújt remek segítséget az Építem a házam könyvsorozat I. kötete?)

Kategóriák: Pénzügyek

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?