Indul az Építem a házad Klub

Indul az Építem a házad Klub

– Gyűjtjük a legjobb építési szakembereket!

jo_epitesi_szakemeberEgyre gyakrabban fordulnak hozzánk családiház-építők azzal a kéréssel, hogy ajánljunk nekik megbízható, szépen és jól dolgozó építési szakembereket tervezőt, gépészt, kivitelezőt.
Ennek örülünk, mert egyrészt a bizalom jelének tartjuk, másrészt annak bizonyítékának, hogy mind többen érzik az Építem a házam I. kötetébenmegfogalmazott tanács fontosságát: JÓ HÁZ = JÓ TERVEK + JÓ ANYAGOK + JÓ BEÉPÍTÉS.
Megpróbáljuk hát összegyűjteni a legjobb szakembereket!

 

A legnagyobb kihívások egyike

A mai magyar építőipar legnagyobb problémáinak egyike a bizalomhiány.  A kontároktól való félelem az egyik oldalon, a nem fizető ügyfelektől való félelem a másik oldalon.
Érdemes elgondolkozni azon, hogy Magyarországon még mindig több tízezer építőipari vállalkozás létezik, miközben a nálunk jóval fejlettebb piaccal rendelkező Ausztriában majd egy nullával kevesebb? És mint oly sokszor, a mennyiség most is gyakran a minőség rovására megy.
Meggyőződésem, hogy egy mai építkező számára az egyik legnagyobb kihívás a megbízható, felkészült, ügyfélbarát építési szakemberek megtalálása. (Félő, ha a helyzet tovább romlik, akkor az orvosokhoz hasonlóan – az ilyen szakemberek is külföldön keresnek boldogulást. Mindenesetre az Építem a házam I. kötetében bőségesen adunk tanácsokat arra nézve, hogyan érdemes nekifogni a jó szakemberek fellelésének.)
Ha már Az építő közösséget azért hoztuk létre, hogy az első gondolat megszületésétől kezdve a bentlakásig segítsük a családi házat építők, felújítók munkáját, akkor ezen a területen is ki kellett találnunk valamit!

Építem a házad Klub

Szeretnénk egy zászló alá gyűjteni azokat az építési szakembereket, akik
– felismerték azt, hogy a mai világban már egyre kevésbé működnek a régi rutinok. Egy mai épület teljesen más műszaki gondolkodást kíván, mint akár néhány éve, egy mai vállalkozást sokkal piacbarátabban kell felépíteni, mint ami elég volt az utóbbi két évtizedben. Az Építem a házad Klubban mindkét változáshoz, megújuláshoz szeretnénk segítséget nyújtani!

– valóban a vevőkért, a megrendelőkért akarnak dolgozni, s ennek érdekében hajlandók folyamatosan tanulni, fejlődni. Ez utóbbira szeretnénk alkalmat is teremteni a Klubban.

– felismerték azt, hogy a mai bonyolult világban (ahol a családi házak is egyre bonyolultabbakká válnak!), már nehéz egyedül boldogulni. Olyan szövetségesekre van szükség, akikkel közösen oldhatók meg bonyolultabb problémák is. (Én például egy házfelújítás előtt azt várnám el, hogy egy emberrel tárgyalhassak, aki mindent (szigetelést, gépészetet, villamosságot, építészeti megfontolásokat is) figyelembe véve ad nekem javaslatot a felújítási menetrendre nézve. Ehhez persze neki komoly háttér-csapatra lenne szüksége.)

Csak remélni tudjuk, hogy sikerül megmozgatni a friss gondolkodású építési szakemberek fantáziáját, és mielőbb össze tudjuk hozni Önökkel őket!
Esetleg lenne már most igénye ilyen ajánlható szakemberekre? Írja meg vagy hozzászólásban, vagy ide kattintva!

Ha szívesen olvasna többet az Építem a házad Klubról, akkor azt ide kattintva megteheti!

Kategóriák: Egyéb, Építő közösség

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?