Mi van már azzal a könyvvel?!

Mi van már azzal a könyvvel?!

– információk és magyarázkodás egy helyen

1_fejezet_belboritoEgyre több olyan email-t kapok, amelyben azt reklamálják, mikor jelenik meg már végre az Építem a házam könyvsorozat II. kötete.
A sürgetés teljesen jogos – az eredeti ígéretek szerint nagyjából most kellene megjelenjen a folytatás…
És egyáltalában, miről is fog szólni? Miben fogja segíteni azokat, akik éppen most készítik elő jövő évi építkezésüket? Csak nyomtatott formában lesz hozzáférhető, vagy lesz elektronikus könyv változata is?
Lesz-e értékes tartalom benne az építési szakemberek számára is?
Kapnak-e valamilyen kedvezményt az I. kötet hűséges olvasói?
Úgy éreztem itt az ideje, hogy helyzetjelentést adjak arról, hol is tartanak az Építem a házam II. kötetének munkálatai!

Tervezett megjelenés: 2012 első negyedév

Amikor elkezdtük írni az Építem a házam II. kötetét, akkor „Az alaptól a tetőig” címet adtuk neki – ugyanis a szerkezetépítést szerettük volna bemutatni benne öt fejezetben.
Aztán ahogy haladtunk előre, úgy derült ki, hogy a mondanivaló meghaladja ezeket a kereteket.
„Figyelj már” – mondta az egyik szakember, átolvasva az elkészült 1. fejezetet – „ebben iszonyatosan sok információ van! Ki fogja ezt mind elolvasni?”
Én azonban úgy gondolom, ha már – nem kicsit nagyratörően – a „Családiház-építők kisenciklopédiája”alcímet adtuk ennek a sorozatnak, akkor ez kötelez. Legyen benne minden, ami a családi házzal kapcsolatba kerülő építkezőket és szakembereket érdekelheti. A szelektálásra pedig ott a tartalomjegyzék és a tárgymutató.
A sok-sok információt ugyanakkor szerettük volna többszörösen ellenőriztetni – és ez sok időbe tellett (illetve tellik még most is). Sokkal többe, mint gondoltuk. És akkor még nem beszéltünk arról a százas nagyságrendű magyarázó ábráról és fotóról, amelyekhez ragaszkodni akartunk a leírtak szemléltetése miatt…
Egy szó, mint száz: elnézést, késünk. A nyomtatott könyv formájú megjelenés reálisnak nevezhető időpontját ma 2012. első negyedévére tesszük.

 

„Állnak a falak!”

Az előbb elmondottak azt is jelentik, hogy a kb. 240 A4-es oldalba kevesebb témakör fér bele.
A ház alapozása, pince, beton és vízszigetelés, a különböző falszerkezeti megoldások (és azok „filozófiája”), az ezekhez használt anyagok, a napjainkban egyre fontosabbá váló szigetelések, a homlokzatképzés módjai, nyílászárók – ezek alkotják a II. kötet fő témaköreit .
A födémekig fogunk csak eljutni – illetve már azok is a következő kötetbe szorulnak.
Ezért lesz (most már véglegesen!) „Állnak a falak!” az Építem a házam II. kötetének címe.

 

És mi lesz addig? Hol a kárpótlás?

Úgy gondoltuk, hogy a szükségből mindig meg kell próbálni erényt kovácsolni.
Az  I. kötet megjelenése kapcsán többen felvetették, miért nem férhető hozzá az anyag digitális formában is. Úgy döntöttünk, kipróbáljuk. (Vállalva az ezzel járó veszélyeket… 🙂 )
Az elkészült fejezeteket ezért közzétesszük, pdf-formátumban letölthetően is (így senkinek nem kell kivárnia könyv megjelenését, ha azonnal hozzá szeretne jutni az információkhoz).
„A ház alapozása” című 1. fejezet már május óta hozzáférhető a honlapunkon (ide kattintva elérhető!).
Ezt a fejezetet ráadásul oylan formájúra is szerkesztettük, ahogyan majd nyomdába kerül (mondjuk, hogy promóció jelleggel).
A „Falak”-ról szóló fejezet első része a finisében tart – várhatóan október végén felkerül ez is a Könyváruházba! (Ebben az egyrétegű falazatokról és a szigetelésekről olvasható majd egy igencsak átfogó összeállítás.)
Ezt – szándékosan – Word-ből átmentett formátumban olvashatják majd, ellenben közel 200 oldalas tartalommal! Ezen kívül megígérem, kitalálok hozzá valami meglepetést is – erről majd a Hírlevélben kapnak értesítést Az építő közösség tagjai! 🙂

Ezúton is szeretném megköszönni a türelmet és a sürgető sorokat! Remélem a tartalom minden olvasót kárpótolni fog a késedelemért. Továbbra is hisszük, hogy olyan átfogó szemléletű, közérthető kiadványt írunk, amely hiánypótlónak számít a hazai piacon! (Bocsánat a szerénytelenségért…)

 

Kategóriák: Egyéb

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?