Az építő közösség újdonságai 2018-ban

Az építő közösség újdonságai 2018-ban

– avagy milyen segítséget várhatnak tőlünk az építkezők az új évben?

Szerző: Bodnár György

Az építő közösség újdonságai 2018-ban

Ismét eltelt egy év, és ismét új tervekkel, elképzelésekkel vágunk bele mi is az új esztendőbe!
A mai, évindító blogban arról szeretnék mesélni egy kicsit, hogy milyen új szolgáltatásokkal szeretne segíteni idén Az építő közösség a házépítésre, házfelújításra készülődőknek! (Sőt, azoknak is, akik már benne laknak az új házban!)
Szóval: ÚJDONSÁGOK AZ ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉGBEN 2018-BAN! (Röviden!)

 

A legnagyobb vállalkozás – Építem a házam 5. kötet

Javában készül már az Építem a házam 5. kötete, ami egyben a sorozat utolsó része is lesz.
Már látom (sőt, nap, mint nap érzem… :-)), hogy a legnagyobb fába most vágtam a fejszémet, ez a kötet ugyanis az épületgépészetről szól, olyan, önmagukban is vaskos témákról, mint amilyen a fűtés, a hűtés és a szellőztetés.
Nemsokára jönnek az előzetesek, várható megjelenés valamikor az év közepe táján! (Már most látszik, hogy ez lesz a legvaskosabb kötet – de ugyanolyan hasznos lesz felújítóknak is, mint új építőknek! És persze még mindig egyedülálló lesz a magyar piacon!)
Ennek kapcsán 2018-at valamiképpen Az épületgépészet évének is szánjuk Az építő közösségben – a könyvhöz kapcsolódó kiegészítő anyagokkal és rendezvényekkel!

 

Megindulunk az online kiadványok piacán is

Ha valaki jól megnézi az epitemahazam.hu honlapon a Könyváruház fület, akkor az áruházban most is talál ún. e-könyveket. Ezek azonban valójában azt a célt szolgálták annak idején, hogy mintegy előzetes hozzáférést nyújtsanak a még éppen készülő 2. és 3. kötetnek.
Már majdnem kész azonban az a felület, amelyiken szép sorban digitális formában is hozzá lehet majd férni az Építem a házam könyvekhez – sőt, önállóan azok egyes fejezeteihez is!
Premier valamikor január végén!

Azt még mindenképpen elmesélem, hogy ezúttal „majdnem valódi” e-könyvekről van szó (noha a forma marad pdf), annyiban mindenképpen, hogy a könnyebb olvashatóság érdekében mindegyik digitális könyvet átszerkesztjük egy hasábossá.  (Az nagyméretű „fizikai” könyvek két hasábosak.)
Az már csak hab a tortán, hogy ezzel egyidejűleg elérhetővé válik végre a bankkártyás fizetés is.

 

Építem a házam 3. kötet 2. kiadás

Két héten belül megérkezik az Építem a házam 3. kötet 2. kiadása – az első kiadás ugyanis gyakorlatilag elfogyott!
Csak kisebb ráncfelvarrásokra volt szükség (ezt is szinte kizárólag az új energetikai elvárások indokolták).
Tulajdonképpen mindig örömmel tölt el, amikor azt látom, hogy az Építem a házam könyvek  több év távlatából is teljesen vállalhatók. (Végülis alapelveket szeretnénk megosztani bennük- amik nem nagyon változnak!)

 

Építőipari szakember ajánló

Ez is egy régi terv –de most már az indulás határán!
A házépítéshez, házfelújításhoz nyújtott segítség fontos része lenne, hogy a tisztességes és hozzáértő építési szakember választáshoz is tudjunk segítséget adni. (Eddig ennek egyetlen terepe a Tervcafé volt.)
A szakemberek ajánlása midig is kényes feladat volt (a legtöbb gyártó cég nem is vállalkozik rá a rossz tapasztalatok miatt), de megkerülhetetlen. Bízunk benne, hogy egymást segítve, a visszajelzéseket felhasználva tényleg azokat az építési szakembereket tudjuk majd „helyzetbe hozni”, akik folyamatosan rászolgálnak az építkezők bizalmára.
Építem a házad Klub – ide szeretnénk bevonzani a jó szakembereket.
A jelenlegi szituációban természetesen nem tudunk csodákat ígérni (mindenki dugig van munkával), de szép lassan szeretnénk építgetni a rendszert!

 

Több videó, több építkezői tapasztalat-megosztás

Mindig azt szoktam mondani, hogy ha én építkező lennék, akkor annak a tanácsaira, tapasztalataira lennék igazán kíváncsi, aki egy-két éve hasonló cipőben járt, mint én most (még semmihez nem értett 🙂 ), de azóta túl van az építkezésen.
Szeretnénk minél több ilyen személyes tapasztalatot megosztani (első fecske a decemberi Tervcafén elhangzott előadás volt, ami ide kattintva és ide kattintva érhető el), miközben más videókkal pedig kimondottan az építkezők által megfogalmazott problémákra keresnénk a választ a hozzáértő szakembereknél.

 

Tervcafé terjeszkedés

Nagy örömünkre immár Budapest után Győrben is nagy népszerűségnek örvend a Tervcafé – bár még birkózunk egyik-másik gyerekbetegségével.
A győri példa megmutatta, mi kell ahhoz, hogy tovább tudjunk mozdulni Budapestről – szeretnénk ezt további egy helyszínen kamatoztatni idén valahol másutt az országban.

 

Fogadóórák, még több személyesség

Szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy ne csak a Tervcafék jelentsenek egyedüli konzultációs lehetőséget az építkezők számára, ezért tervezzük, hogy időnként nyilvános, neten keresztüli „fogadóórákat” hirdetnénk különböző népszerű építkezési témákban. Reméljük, hogy partnercégeink szakemberei is lelkesen fogadják majd ezt az ötletet!

Személy szerint erősíteni szeretném legteljesebb szolgáltatásunkat, a Fekete öves építkező csomagot, mert az ebben foglalt építkezés eleji konzultáció – tapasztalataim szerint – nagyon sok segítséget tud nyújtani az építkezőknek a jó és hatékony kezdéshez! (Épp abban az időszakban, amikor még a legkevesebb tapasztalattal rendelkeznek.)   

Jobban nyomon szeretnénk követni a hozzánk forduló építkezők építkezéseit is, hogy az ott szerzett tapasztalatok (akár a technológiákra, akár a szakemberekre vonatkozóan) visszakerülhessenek Az építő közösségbe – mások okulására is.

 

Az építő közösség zárt Facebook-csoport

Ezt a zárt(!) csoportot azért hoztam létre (ide kattintva érhető el!) , hogy az építkezők és a szakemberek nyitott kommunikációt folytathassanak – egymás között, és akár egymással is. Lehessen kérdezni, segítséget, tanácsot kérni, „okosakat mondani”. Azaz a cél itt is az lenne, hogy a „kollektív bölcsességet” működtessük minél hatékonyabban!   
Már több mint 500 tagunk van, de
-jó lenne ezt a számot jelentősen bővíteni,
– jó lenne sokkal nagyobb aktivitást létrehozni a csoporton belül.

Ne sorolom tovább a terveket, mert csak ezek megvalósítása is ró ránk elég feladatot az idei évben – de remélem látszódni fog mindennek a haszna is!.
Idén is várjuk az Ön ötleteit, javaslatait, kritikáit – és persze idén is számítunk arra, hogy minél többször és minél több fórumon velünk tart! (Azt pedig külön megköszönöm, ha terjeszti Az építő közösség hírét! 🙂 )

Még egyszer nagyon boldog, örömökben, sikerekben és jó egészségben (valamint sikeres építkezésben!) gazdag 2018-as évet kívánok!

Üdvözlettel

Bodnár György
Az építő közösség alapítója   

 

Ha tetszett a bejegyzés, ossza meg barátaival, ismerőseivel is!

Kategóriák: Egyéb, Építkezés

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?