Kérdezzen, ajánljon, cseréljen tapasztalatot!

Kérdezzen, ajánljon, cseréljen tapasztalatot!

– Létrejött Az építő közösség Facebook-csoport!

Az építő közösségÖn kinek a véleményére, jótanácsára lenne a leginkább kíváncsi, ha házépítés, házfelújítás előtt állna?
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de én azokat faggatnám a leglelkesebben, akik egy-két évvel korábban ugyanolyan helyzetben voltak, mint én most: életük nagy vállalkozása előtt álltak, tele kérdésekkel és kételyekkel, tapasztalatok és tudás nélkül.
De időközben eltelt egy-két év, „végigcsinálták” az építkezést, miközben rengeteg tapasztalattal, tudással lettek gazdagabbak.
Én ezekre a „laikus tapasztalatokra” vadásznék.
Most megpróbáljuk megteremteni a tapasztalatok kicserélésének helyszínét!

 

Az építő közösség – nomen est omen

Be kell valljam, hogy annak idején (már 6 éve!) Az építő közösség neve nem hosszas ötletelés, mérlegelés, tudományos elemezgetés után született. Incze Diana, akkori kolléganőm vetette fel egyszer, és nekem azonnal megtetszett.
Csak később tudatosult bennem, hogy a nevünkben egy olyan szó, egy olyan fogalom is szerepel, amelyik napjaink egyik „bűvszava”: KÖZÖSSÉG. (Elég a közösségi oldalak mai napig tartó szárnyalására gondolni.)

Régi szívfájdalmam, hogy a „közösség” szót nem igazán sikerült megtölteni még tartalommal. (Bár a Tervcafé talán már közel áll hozzá!) Nem sikerült egy igazán interaktív fórumot létrehozni, ahol nem csak én (vagy éppen más építési szakemberek) mondok/mondanak „okosakat” – hanem a gyakorló építkezők is!
Ahol el lehet mesélni a saját sikertörténeteket – hogy mások is okuljanak belőle.
Ahol meg lehet osztani akár a bosszúságokat is – hogy mások is okuljanak belőle.
Ahol lehet ajánlani másoknak jól bevált szakembereket, bevált anyagokat és technológiákat.
Ahol lehet kérdezni – és biztosan lesz olyan szakember, aki választ ad a felvetésekre.
Ahol meg lehet osztani képeket.
Ahol a pozitív szemlélet, a segíteni akarás, az egészséges kíváncsiság a jellemző – és nem a nyilvános fórumokon sokszor tapasztalt acsarkodás, sárdobálás.

 

Az építő közösség Facebook-csoport

Itt az ideje, hogy kipróbáljuk, meg tudjuk-e teremteni közösen ezt az interaktivitást!
Mivel ez az eszköz készen adta magát, ezért létrehoztam Az építő közösség Facebook-csoportot.
Csatlakozzon Ön is – mindenféle kötelezettségtől mentesen!

Hírlevelünk mellett Az építő közösség Facebook-oldalán eddig is értesülhetett a házépítőket, házfelújítókat érintő legfrissebb és legaktuálisabb újdonságokról – de ez vagy eljutott Önhöz, vagy nem.
A csoportban ez nem lesz többé kérdés.
De persze azt szeretném, ha az általunk megosztott tartalmak mellett egyre több poszt, hozzászólás érkezne Az építő közösség tagjaitól: építkezőktől, építkezésre készülődőktől, az építkezésen már túl levő, annak gyümölcseit már élvező családi ház tulajdonosoktól, és az építési szakemberektől!

Teremtsük meg magunk számára az építkezők „érdekvédelmének” egy új színterét!

Az építő közösség Facebook-csoport induláskor nyílt (tehát a Csatlakozás gombra kattintva egyből taggá válik bárki), de később szeretném zárttá tenni – éppen a minőség megóvása érdekében.

Csatlakozzon tehát Ön is – minden kötelezettségtől menetesen – és hívja fel erre a lehetőségre olyan ismerősei  figyelmét is, akiket érdekelhet egy ilyen kezdeményezés, akik szívesen részt vennének egy ilyen házépítői, házfelújítói, családi ház-tulajdonosi (virtuális) közösségben!  

Kattintson ide és kattintson a Csatlakozás a csoporthoz gombra!

Várjuk szeretettel!

Bodnár György
Az építő közösség alapítója

 

Ha tetszik a kezdeményezés, ossza meg barátaival, ismerőseivel is!

Kategóriák: Egyéb, Építő közösség

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?