Lakóérzet és gazdaságosság

Lakóérzet és gazdaságosság

large_7.fej (1)Egy ház minőségét alapvetően befolyásolja, hogy milyen, mennyire kiváló, mennyire értékálló anyagokból épül fel. Ma Magyarországon szinte az összes Európában használatos építőanyaghoz és technológiához hozzá lehet férni.

A választék óriási. Valami alapján mégis dönteni kell arról, melyeket használjuk fel. Ebben segít ez a fejezet.

Mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban?

Reklámok, PR-cikkek és prospektusok tömkelege igyekszik meggyőzni bennünket arról, hogy csakis ennek vagy annak a gyártónak termékeit érdemes felhasználni.

A cégek rengeteg műszaki paraméterrel igyekeznek alátámasztani saját igazukat.

Ezek többsége azonban semmit nem mond azok számára, akik még nem építkeztek. (Még ennél is rosszabb, ha téves elképzelésünk van egy-egy paraméter jelentés-tartalmáról)

Egy építkező számára alapvető fontosságú, hogy tudja, mit takarnak azok a műszaki paraméterek, műszaki szakkifejezések, amelyekkel lépten-nyomon találkozhatnak a gyártói prospektusokban és a szakemberekkel folytatott tárgyalásoknál.

  • Mi ezeknek a betűjelzéseknek és számoknak a valódi tartalma, a valódi jelentősége?
  • Mennyiben és hogyan fogják befolyásolni a ház használati értékét és a kellemes lakóérzetet?
  • Melyik paraméter mennyiben és hogyan befolyásolja a majdani üzemeltetési költségeket?

Ebben a fejezetben a legfontosabb műszaki kifejezésekkel szeretnénk közérthetően megismertetni Önöket. Nevezhetjük ezt a zárófejezetet „kislexikonnak” is. Mit kell tudni ahhoz, hogy valóban egy nyelvet beszélhessünk azokkal a szakemberekkel, akikkel találkozunk a házépítés folyamán? Ez a könyv leghosszabb és legnehezebb, de talán leghasznosabb fejezete is.

Kategóriák: Építkezés, Építő közösség, Felújítás, Pénzügyek

Vélemény? (0) ↓

Vélemény?